Home / Artikelen  / De teams: Fellini

De teams: Fellini

banner

Next!!! Vandaag gaan we naar het verre oosten. Fellini uit Enschede gaat ook meedoen om de prijzen in ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011. Dit team zet de bartenders Daphne Jogems (26), Dennis Bakhuis (28), Charlotte van Es (20) en Nicole van ’t Ende in. Helaas kon Nicole er niet bij zijn maar de overige teamleden stellen zich even kort aan jullie voor.


Mijn naam is dus Daphne Jogems en ik werk al wel langer in de horeca maar sinds drie jaar achter de bar. Fellini in z’n huidige vorm bestaat nog niet zo heel lang maar hiervoor was ik hier ook al werkzaam dus al met al zit ik hier alweer twee jaar. Horeca is voor mij als een soort ziekte. Als je er eenmaal mee besmet bent dan kom je er niet meer zo makkelijk vanaf. Ik heb ook nog verschillende studies gedaan maar elke keer kwam ik toch weer terug in de horeca. Het is voor mij een uitlaatklep en het geeft me energie. Dit is het werk waarbij ik me het meest gelukkig voel. Een kantoorbaan is dan ook echt niks voor mij.


Ik ben Dennis Bakhuis. Net voor als zoveel mensen is het achter de bar staan begonnen voor mij als bijbaan. Het was iets wat ik deed naast me studie. Maar gaandeweg ben ik het steeds leuker gaan vinden en sta ik inmiddels alweer 11 jaar achter de bar en net zoals Daphne ook al zei, Fellini bestaat nog niet heel lang maar ik werk hier in totaal nu twee jaar. Bartending is iets waar ik heel enthousiast over kan worden. Ik hou er van om mensen een topavond te geven. Daarnaast leer ik ook nog steeds nieuwe dingen en dat vind ik ook heel belangrijk. Ik moet wel getriggerd blijven en dat gebeurd in dit vak zeker.


Mijn naam is Charlotte van Es en ik ben de jongste van het stel. Ik ben ooit 4 jaar geleden, meer als geintje het vak ingerold. Ik kwam toen vaak bij een beachclub bij mij in buurt en daar heb ik toen gezegd dat ze me altijd konden bellen als ze iemand nodig hadden en dat hadden ze op een gegeven moment en zo is het voor mij gestart. Eerst werkte ik voornamelijk in de bediening maar ik had toch altijd wel interesse in bartending. Ik ben toen hier bij Fellini terecht gekomen en ze gaven me hier de kans om achter de bar te staan.

Natuurlijk hebben we ze ook nog enkele korte vragen gesteld wat betreft Cointreau en de competitie.

Welke Cointreau cocktail is jouw favoriet?

Daphne: De Cosmo is voor mij een echt klassieker. Hij is lekker, snel en makkelijk te bereiden. Is hier ook een echte topper bij de vrouwen. Dit is als je het mij vraagt echt de favoriet.

Dennis: Nou, ik kies eigenlijk niet voor een cocktail. De smaak van Cointreau komt naar mijn mening het beste naar boven als je hem puur en zonder ijs drinkt. Op deze manier vind ik hem het lekkerst.

Charlotte: Voor mij is dit de Cointreaupolitan. Gewoon omdat het een hele lekkere en makkelijke cocktail is. Altijd is ik hem maak voor gasten of gewoon thuis voor vriendinnen dan wordt er iedereen er gelijk helemaal vrolijk van en dat is toch wat je wil bereiken.

Waarom doen jullie mee?

Enschede is een redelijk uithoek van het land maar we willen laten zien dat hier niet alleen maar bier wordt gedronken. Ook op het gebied van cocktails doen we gewoon mee en dat willen we door middel van deelname aan deze competitie graag laten zien.

Als laatste willen we graag nog even weten wie jullie als de belangrijkste concurrent zien?

Concurrentie hebben wij niet ;-). Nee dat is niet waar natuurlijk. Om heel eerlijk te zijn zien wij deelname ook meer als een goede leerschool. We hebben een jong team en die kunnen hier gewoon heel veel van leren. Doordat alles ook op internet is te volgen kunnen we zo ook een klein kijkje in de keuken nemen bij enkele bekende teams uit het westen en dat is heel erg leerzaam voor ons. We gaan dus per definitie niet speciaal voor de winst. Wel kunnen we scoren op onze gastvrijheid, creativiteit en enthousiasme dus wie weet komen we nog een heel eind.

Fellini de enige bar uit het oosten. Zij zullen de komende weken meedoen in ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011. Als afstammeling uit het verre oosten draagt ondergetekende ze in ieder geval een warm toe en we zullen deze aankomende weken nog meer van ze gaan zien en horen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!