Home / Artikelen  / De teams: Club NL

De teams: Club NL

banner

Een nieuwe dag dus we willen weer een nieuw team aan je voorstellen voor ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. Vandaag de eerste en enige club van alle inschrijvingen, namelijk Club NL uit Amsterdam.

Dit team bestaat uit de deelnemers Laura Bliek (28), Rijk den Held (25) en Jiro Goto (40). Helaas konden we Jiro geen vragen stellen maar Laura en Rijk stellen we even aan jullie voor.

Hoelang werk je al als bartender en waarom heb je voor dit vak gekozen

Laura: Ik ben acht jaar werkzaam als bartender en eigenlijk nog maar sinds kort werkzaam bij NL (4 mnd). Mijn passie voor bartending komt voort uit mijn passie voor koken. Bij koken wil je bepaalde smaken bij elkaar brengen om zo een topgerecht te serveren en bij cocktails is dit niet anders. Het gaat erom dat je de gasten, naast een prettige avond, ook een heerlijke smaakbeleving geeft en dit is iets wat je met cocktails kunt doen en daarom ben ik dit vak ingestapt.

Rijk:> Ik sta sinds vier jaar achter de bar en al deze jaren heb ik bij NL gewerkt. Voor mij is dit een bijbaan maar wel de allerleukste bijbaan die er is. Bij NL werk je altijd in een positieve omgeving. Mensen komen voor een leuke tijd en die wil ik ze graag geven door goede service en door perfecte drankjes te serveren.


Jiro Goto

Je favoriete Cointreau cocktail?

Laura: Voor mij is dit de Cosmo, een echte vrouwencocktail. Als hij goed wordt bereid uiteraard. Hij is lekker fris, makkelijk te bereiden en drinkt heerlijk weg op een zomerdag op een terrasje.

Rijk:Ik kies voor de Margarita, omdat hij heerlijk fris is. Vooral voor de zomer is het een heerlijke cocktail. Alle smaken zitten erin, je proeft het zure van de limoen, het zoute van de rand van het glas en uiteraard het zoete van de Cointreau. Dit is voor mij een echte Classic.

En dan nog even dit, namelijk de teamvragen.

Wat was jullie motivatie om deel te nemen aan deze competitie?

We kunnen hier als team onze inspiratie in kwijt. We gaan zoeken naar de ultieme smaakbeleving met vernieuwende combinaties. Het samenwerken en elkaar helpen bij het ontwikkelen was één van de belangrijkste redenen om ons op te geven.

Wat verwachten jullie van de competitie?

Het deelnemersveld is zeer groot en we zijn dan ook heel benieuwd waar iedereen mee gaat komen. Er zitten zeker enkele favorieten tussen, maar ik denk dat wij als team ons zeker kunnen onderscheiden en punten kunnen gaan scoren.

Als laatste, wat vinden jullie van het initiatief van Cointreau voor de contest?

We vinden dit echt een heel goed initiatief. Het brengt Cointreau extra onder de aandacht bij bartenders en het is een welkome afwisseling van de standaardcompetities die allemaal zijn gefocust op een bepaalde spirit, zoals de rums en vodka’s van deze wereld. Het brengt ook de barscene naar een hoger niveau. We kunnen allemaal dingen van elkaar leren en dat is toch het belangrijkste.

Dames en heren dit is team ClubNL. We gaan nog vaker van ze horen tijdens ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. Hou Sensez in gaten voor de rest van de teams die we de aankomende tijd aan je voor gaan stellen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!