Home / Artikelen  / De teams: Breakaway

De teams: Breakaway

banner

En we gaan rustig verder met het volgende team voor te stellen, die zich had ingeschreven voor ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011. Vandaag hebben we Mad Mick’s Breakaway voor je uit Rotterdam, die zich even kort willen introduceren.

Dit tweede team uit Rotterdam doet mee met de bartenders, Tyron Francisca (26), Alberto Afanador Parra (35), John Broersma (24) en Younes Bouhaddane (19). Zoals altijd geven ook zij weer antwoord op onze vragen.

Hoelang werk je al als bartender en waarom ben je ooit begonnen?


Tyron: Ik ben acht jaar bartender en vier daarvan werk ik bij Breakaway. Ik ben verhuisd vanuit Curaçao naar Nederland en toen is het voor mij in eerste instantie begonnen als bijbaan en me zo steeds verder gaan ontwikkelen. Ik kwam in aanraking met cocktails en ik wilde hier steeds meer van leren en steeds kennis van krijgen. Het mooiste vind ik dat je van een paar gewone ingrediënten echt de lekkerste drankjes kan maken.


Alberto: Ik zit alweer 15 jaar in het vak en ik heb er inmiddels ook al weer acht jaar opzitten als bartender bij Breakaway. Waarom ik hier ooit voor gekozen heb is heel simpel. Ik hou van hospitality. Ik wil het mensen altijd graag naar hun zin maken en ze altijd een echt avondje uit geven.


John: Als bartender ben ik pas 2,5 jaar bezig. Ik werk al wel bijna vier jaar Breakaway maar ben begonnen als afwasser. Toen ik die jongens hier achter de bar bezig zag, wilde ik dit ook wel eens proberen. Ik heb toen gevraagd of ze een plekje voor me over hadden achter de bar en zo is het voor mij begonnen.


Younes: Ik sta eigenlijk me hele leven al achter de bar maar ben pas één jaar professioneel bezig als bartender en ik werk sinds vijf maanden bij Breakaway. Ik kom uit een echte horeca familie. Me ouders hadden ook een bar en hier stond ik als klein jochie al bier te tappen en zo is mijn passie voor het vak zich eigenlijk steeds verder gaan ontwikkelen.

Waarom hebben jullie je opgegeven voor de competitie?

We zijn hier dagelijks bezig met teamspirit en communicatie en we hebben een redelijk jong team dus dat willen we nog steeds optimaliseren. We willen, door te mee te doen aan deze wedstrijd, ook gelijk kijken hoe ons team zich kan houden tussen alle andere deelnemers.

Wat verwachten jullie van de competitie?

Het is voor hoe dan ook een manier om als team verder te groeien. Doordat Cointreau dit doet, komt er ook weer een extra positieve focus op het vak ‘bartender’ en dat is altijd goed. Voor de rest laten we gewoon alles over ons heen komen en gaan we ons best doen.

Uiteraard willen jullie winnen, dus wat gaan jullie daar voor doen?

We hebben een plan de campagne gemaakt maar daar willen we natuurlijk al te veel over kwijt. Het gaat ons er in ieder geval ook om dat wij niet alleen er mee bezig zijn maar het complete barteam bij Breakaway weet wat er speelt want dan kun je het veel verder uitdragen. We hebben al wel een cake gemaakt met Cointreau dus misschien kunnen we daar al wel vast enkele punten voor krijgen?

Dit was het tweede team uit Rotterdam. De bartenders van Breakaway gaan hun uiterste best doen om ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011 te winnen. We wensen ze al het beste en gaan snel meer van ze horen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!