Home / Artikelen  / De teams: Bar Italia

De teams: Bar Italia

banner

Vandaag gaan we gewoon weer rustig verder in het oude vertrouwde Amsterdam. Het volgende team is namelijk Bar Italia. Ook zij doen mee in ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. Helaas is dit team wel gehalveerd sinds de eerste samenstelling maar ze hebben nog twee goede bartenders over. Jim Brands (19) en Tim Luijnenburg (25) moeten het gaan doen voor dit team.

Hoelang werk je al als bartender en waarom ben je ooit begonnen?


Jim:Ik sta bijna vier jaar achter de bar en sinds anderhalf jaar werk ik bij Bar Italia. Ik vind het echt geweldig om mensen een prettige avond te bezorgen. Vooral als je in het weekend de hele bar vol hebt zitten, dan kan het mij echt een kick geven om alle gasten precies de juiste service te geven en alles perfect te verzorgen. Als je dan aan het eind van de avond iedereen met een goed gevoel ziet vertrekken dan ben ik heel tevreden.


Tim: Ik ben hier sinds een jaar werkzaam en dit is eigenlijk ook mijn eerste baan achter de bar. Net als veel anderen is het begonnen als een bijbaan. Ik werkte eerst altijd in de keuken maar ik miste de interactie met de gasten. Dit is iets wat je achter de bar natuurlijk wel hebt dus toen heb ik de keuze gemaakt om als bartender te gaan werken.

Wat vindt jij een echte Cointreau cocktail?

Jim: Voor mij is dit de Sidecar. Ik ben persoonlijk echt een fan van de iets sterkere cocktails en een Sidecar is precies dat.

Tim: Ik ga voor de Cosmo. Mensen herkennen hem altijd al wel. De kleur is al heel herkenbaar. Als je hem dan serveert en je flambeert de schil dan ziet er natuurlijk heel cool uit. Doet het altijd goed bij onze gasten!

Wat was jullie motivatie om mee te doen?

Florian Stallinga heeft ons eigenlijk gemotiveerd om mee te doen. Wedstrijden zijn altijd goed om ervaring op te doen en ook te leren van andere bartenders.

De concurrentie?

Ja wij mikken op Door 74 en dan specifiek op Leroy Soumokil. Hij was onze oude collega en we hebben ook veel van hem geleerd maar nu is het oorlog natuurlijk. Nee dat is onzin, we zijn een jong team en hebben nog niet alle ervaring die sommige andere teams wel hebben. We gaan gewoon ons best doen en we hopen er veel van te leren.

Dit waren de guys van Bar Italia. Zij gaan hun best doen tijdens ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. We beginnen langzaam door de teams heen te raken maar we hebben nog enkele leuke deelnemers die zich willen voorstellen. Hou Sensez dus in de gaten om op de hoogte te blijven van deze competitie.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!