Home / Artikelen  / Kracht van het internet | Bartender Network | Venuez

Kracht van het internet | Bartender Network | Venuez

banner

We staan aan het begin van het nieuwe jaar en voor vele van ons is dit een tijd voor planning van het komend jaar. Eén van onze projecten voor het komend jaar is natuurlijk Venuez, ik ben dus nu al een aan het kijken wat interessant is voor ons platvorm. Ik moet wel bekennen dat het steeds moeilijker wordt om een interessant programma neer te zetten. Veel van jullie bezoeken internationale barshows of volgen de meeste toonaangevende bartenders en autoriteiten op internet. FaceBook en Twitter zijn voor veel van ons een medium om te kijken wat er zich afspeelt in de internationale barcultuur. We kunnen allemaal precies volgen wat er gaande is en wat “hot” en wellicht een trend zou kunnen worden in onze barcultuur. De wereld wordt hierdoor veel kleiner en het is verbazingwekkend wat er door Social Media teweeg gebracht kan worden. Internet is een machtig en een heel belangrijke communicatie middel.

Kracht van het Internet

Dat internet een machtig en belangrijk communicatiemiddel is, blijk wel uit het feit van de communicatie van Roman Milostivy op FaceBook, voor degene die het niet weten; Roman is één van de talentvolle bekende bartenders in Moskou. Er is aan dit item al veel aandacht besteed en ik geloof dat juist Roman ook versteld stond van de macht en aandacht welke zijn communicatie teweeg heeft gebracht.

Roman was het namelijk niet eens over de aanpak van World Class in Moskou, hij werd tot zijn grote teleurstelling niet toegelaten om mee te doen in de World Class competitie en communiceerde dit op FaceBook. Dit berichtje heeft geleid tot verbazing van veel bartenders op FaceBook, in eerste instantie alleen in Moskou maar binnen een dag werd het over de gehele wereld een “hot item”. Er waren zelfs bartenders die het Diageo portfolio van de plank afhaalde en niet meer verkochten om solidair te zijn met Roman, op dat moment niet heel positief voor Diageo. Roman heeft na een paar dagen een brief op FaceBook geplaatst om alle gemoederen tot bedaren te brengen en benadrukte dat wat er gebeurde niet de bedoeling was van zijn communicatie. Na deze brief was er op dit item weer rust en werd er niet meer over gecommuniceerd op FaceBook.

Het mes snijdt aan twee kanten

Ik wil dit nog eens aanhalen om aan te geven dat internet een belangrijk medium is waar alles op te vinden is. Door internet worden bartenders steeds individueler maar aan de andere kant ook een goed medium om elkaar te verenigen, het mes snijdt wel degelijk aan twee kanten. Wat ik goed vind van internet is dat onbekende bartenders die wat moois of goeds te vertellen hebben zichtbaar worden en ik zie met regelmaat voor mij onbekende bartenders op internet die vernieuwde technieken delen, of op één of andere manier een goed verhaal te vertellen hebben. Een paar jaar geleden kregen we veel informatie van de bekende international bartenders maar door internet is dat niet meer het geval. Wat dat betreft gebeurt er veel in de internationale bartenders scene en als je opzoek gaat zal je ongetwijfeld verrassende dingen kunnen vinden.

Inspiratie

Wat dat betreft biedt het internet goede inspiratie om een mooi programma neer te zetten op Venuez. Ik dacht een tijdje; wat kan je een bartender nog vertellen, maar er zijn nog steeds bartenders die verrassend en vernieuwend zijn en dat biedt perspectief! Het zal nog steeds niet makkelijk worden om een mooi programma neer te zetten maar er zijn wel wat opmerkelijke goede ideeën van een aantal personen die me gaan ondersteunen met het programma. Er zijn ideeën die wel degelijk een andere draai zullen geven aan de totale opzet en programma van ons platvorm op Venuez. Wat ik wil bereiken is een vernieuwend en verrassend programma wat eens anders is dan de anderen Barshows. Ik weet zeker dat ik jullie zal verrassen met de ideeën die er liggen en ik hoop oprecht dat ik de ideeën kan uitvoeren en dat is waar we nu aan werken. Voor een degelijk programma moeten we ook de financiële middelen hebben om het uit te voeren dus hoop ik op ondersteuning maar ik heb goede hoop! Helaas kan ik nog niet communiceren wie en wat de plannen zijn voor ons podium omdat nog niks concreet is maar ik beloof zodra ik de bevestigingen heb van degenen die ik wil overhalen ik het zal laten weten.

We hadden in het verleden na London de meest toonaangevende barshow en bartenders scene in europa, dat moeten we toch terug halen?? Jullie horen nog!

R.Sporkslede