Home / Artikelen  / Cointreau Best Barteam Finals 2011

Cointreau Best Barteam Finals 2011

banner

Na een maanden lange strijd tussen meer dan 13 teams, was gisteren dan eindelijk het moment daar. De finale van de Cointreau Best Barteam Contest 2011 ging beginnen. De afgelopen tijd hebben de verschillende teams gestreden voor een plek in deze finale en de vier teams die er uiteindelijk stonden waren; Door 74, Little Buddha, MOMO en Zeezicht. Nu kunnen al deze teams al trots zijn op hun prestatie dat ze zover zijn gekomen maar het principe van meedoen is belangrijker dan winnen, ging voor deze bartenders op dat moment niet meer op. Al deze teams wilden de eerste Best Barteam Contest winnen.

De finale werd gehouden in Club Air in Amsterdam. De aankleding en de sfeer waren geweldig en een kleine 200 gasten konden dan ook niet wachten tot het spektakel ging beginnen. De eerste ronde bestond uit een presentatie. De teams moesten op een zo’n meest creatieve manier een verhaal vertellen bij hun cocktail. MOMO legde de lat meteen hoog. Niels van Horssen kon er helaas niet bij zijn maar via een videoscherm kon hij toch zijn teamgenoten bijstaan en zelfs een punch bereiden voor het publiek. Ook Zeezicht was druk bezig geweest. Hun presentatie was helemaal in de stijl van de ‘roaring twenties’.

Na deze ronde was het tijd voor de Blackbox. Alle teams kregen een box met in ieder geval Cointreau en voor de rest zaten er allemaal hele interessante en onverwachte ingrediënten in zoals bijvoorbeeld pindakaas. Van de teams werd verwacht dat zo ‘on the spot’ een cocktail bedachten met producten uit deze box. Hierna gingen we gelijk door naar de laatste ronde, namelijk de speedround. Het woord zegt het al. Welk team kan zo snel en uiteraard zo goed mogelijk drie Cointreau cocktails bereiden en uitserveren.

De jury bestaande uit Sanne van den Burg, Ricardo Sporkslede, Marco Von Schukkmann, Sanne van den Berg en Nico Kager, had de zware taak om te beslissen welk team in deze rondes het beste had gepresteerd. Na lang wikken en wegen zijn ze er uit gekomen en het team dat zich winnaar mag noemen van de eerste Cointreau Best Barteam Contest 2011 is Little Buddha uit Amsterdam. Dit team onder leiding van Airto Cramer heeft tijdens de afgelopen maanden en in de finale het beste gepresteerd en zij mogen zich dus terecht Best Barteam 2011 noemen.

Het waren mooie maanden met 13 teams die er vol voor gingen en aan het eind is er altijd maar 1 winnaar en deze keer is dat zonder twijfel Little Buddha. Wij hebben in ieder geval genoten en hopelijk gaan we volgend jaar weer door met nog meer teams en nog meer strijd. Uiteraard hebben we nog enkele foto’s voor je van de avond. Wij willen Little Buddha feliciteren met de winst en we zeggen tot volgend jaar bij de volgende Cointreau Best Barteam Contest!!!

foto’s: Gino van Meenen
[nggallery id=53]

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!