Home / Artikelen  / Brita Bottle

Brita Bottle

banner

In Nederland kunnen we wel van geluk spreken dat we water uit de kraan kunnen drinken die ook nog eens lekker smaakt. Andere landen hebben dat geluk echter niet. Water dat daar uit de kraan komt heeft vaak een chloor achtige smaak waardoor mensen uit die landen vaak water kopen uit fles in de supermarkt. Je raadt het al, niet al te goed voor het milieu. Brita heeft daar wat op bedacht en een fles op de markt gezet die water uit de kraan ontdoet van zijn chloor achtige geur en smaak.

De inhoud van de fles is 20 oz. ongeveer 600 ml en een filter kan 150 plastic flessen van 500 ml vervangen. Een fles met filter kost $9.99 en een set van 2 filter kost $7.99. Met zo’n set kan je dus 450 plastic flessen besparen voor maar $17.98, velen malen goedkoper dan 450 flessen water.

Wij vinden het in ieder geval een erg goed initiatief, ook al kennen we het probleem in Nederland niet, je kan ongeveer wel gokken wat dat voor besparing van het milieu oplevert in een groot land als de VS.

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!