Home / Artikelen  / BottomsUp: bier van onder

BottomsUp: bier van onder

banner

Je kent het wel, bier uit plastic bekers met teveel schuim en te weinig bier. Vaak staat er op een evenement iemand zich helemaal kapot te werken om de nodige biertjes te tappen. Op grote evenementen vaak met multi/serie taps, het probleem hiervan is dat het bier van boven komt en vaak extra schuim veroorzaakt. Goed voor de winst van je baas maar minder goed voor de gast die een normaal biertje wilt, dus uiteindelijk ook weer slecht voor je event.

BottomsUp Beer Filler denkt een oplossing te hebben gevonden door het bier niet van bovenuit te vullen maar juist vanuit de onderkant. Ideale oplossing omdat je ook niet te maken hebt met tapverlies, wat ik me wel afvraag is hoeveel de bekertjes nou precies kosten aangezien het geen simpele bekertjes zijn omdat ze juist van onderaf worden gevuld.

Nooit teveel schuim dus en altijd genoeg bier, maar hoe zit het met de kwaliteit van het biertje. De mooie 2 vingers dikke schuimkraag die perfect is afgeschuimd en je gele vriend beschermd van een te vroege dood, daar hebben ze bij BottomsUp Beer Filler nog niet echt een oplossing voor.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!