Home / Artikelen  / Ago Perrone

Ago Perrone

banner

Tijdens de Tales of the Cocktail, een jaarlijks terugkomend festival met als hoofdthema cocktails gehouden in New Orleans, Louisiana is Ago Perrone, global brand ambassador van Galliano uitgeroepen tot beste internationale bartender van het jaar. Naast deze bekroning op zijn werk is ook de bar waar hij werkt, the Connaught bar in London uitgeroepen tot ’s werelds beste hotel bar. De Connaught bar in London is een zeer exclusieve en high-end hotel bar die perfecte drankjes serveert in een mooie ambiance.

Agostino Perrone

Al eerder hebben we een artikel geplaatst over een masterclass met Ago Perrone. Maar wie is deze van oorsprong Italiaanse bartender nou precies?

Van oorsprong komt Ago uit het fantastische Lago di Como in Italië, ook wel bekend als Lario. Vandaag de dag staat Ago voor de generatie van getalenteerde Italiaanse bartenders uit de industrie. Hij begon zijn carrière met een indrukkende leeftijd van 14 waarna hij naar Londen verhuisde om een paar goede barren te managen in de cocktail hoofdstad van de wereld. In 2006, na het openen van de zeer succesvolle speakeasy, Montgomery Place, is Ago gekroond tot Beste UK bartender door CLASS magazine. Na deze overwinning werd hij hoofdbartender bij de American bar van het Connaught Hotel, waar zijn werk weer werd bekroond als beste UK Hotel Bar 2009 door CLASS magazine.

Vandaag de dag wordt Ago gezien als een van beste experts als het gaat om Italiaanse producten in de mixology. Hij organiseert dan ook verschillende masterclasses over de hele wereld waar hij zijn kennis deelt van niet alleen Galliano, maar ook andere Italiaanse producten zoals Italiaans vermouth, bitters en likeuren.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!