Home / Artikelen  / Best Bartender 2009 by Bols – Vooruitblik

Best Bartender 2009 by Bols – Vooruitblik

banner

Zoals elk jaar organiseert Bols in samenwerking met Venuez de Bols best bartender competition. Bartenders die willen meedoen kunnen zich aanmelden per email ter attentie van Ingmar Voerman: bestbartender@mondiale-nederland.nl. Deelname is alleen mogelijk indien de bartender een horecabedrijf vertegenwoordigt.

De jury selecteert dan twintig deelnemers die worden uitgenodigd voor de Bols Best Bartender Competition 2009. Deze competitie vindt plaats op 9 november 2009 in de Bols Bartending Academy in Amsterdam. Deze academie biedt met haar twaalf professionele werkstations een uitstekend wedstrijdterrein voor de competitie.

De eerste ronde bestaat uit een theoriegedeelte waarin de genomineerde bartenders worden getest op hun drankenkennis; Knowledge & Understanding. De volgende ronde bestaat uit een praktijkgedeelte waarin de bartenders worden beoordeeld op Speed & Efficiency. De halve finale bestaat uit een Creativity en Mixology-examen. Een Service & Personality test bepaalt samen met de scores uit de eerdere rondes uit drie finalisten de winnaar.


(beelden van Best Bartender 2008 by Bols)

De drie finalisten worden door Bols uitgenodigd om aanwezig te zijn op de Awards-uitreiking op 1 december 2009. Tijdens deze gala-avond in de Cruise Terminal Rotterdam wordt de Best Bartender van 2009 bekendgemaakt.

De jury voor de Best Bartender By Bols Award bestaat uit professionals uit de bartending industry:

– Nico Kager | Chairman Nederlandse Bartenders Club
– Mark Ridgwell | Owner, Taste and Flavour UK
– Agostino Perrone | Global Brand Ambassador Galliano & Head Bartender The Connaught Hotel, London
– Ian Bartos | Creative director Barsupport
– Andrew Nicholls | Winner Best Bartender By Bols 2007, owner Andrew Nicholls Cocktail & Bartending
– Wouter Vullings | Trainer Bols Bartending Academy

bron en video: Venuez

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!