Home / Artikelen  / Best Bartender 2009

Best Bartender 2009

banner

9 november 2009 vond de ‘Bols Best Bartender’ competitie plaats waarbij 20 bartenders het tegen elkaar opnemen om de titel ‘Best Bartender’ te winnen.

Toets

De eerste ronde draaide om ‘Knowledge & Understanding’ waarbij deelnemers een schriftelijke toets moesten afnemen met de focus op genever, vermouth en tequila. De 10 beste deelnemers gingen door naar de volgende ronde. Wat opviel is dat het niveau van de toets een stuk hoger lag dan vorig jaar.

Speed & Efficiency

De 10 deelnemers die de toets hadden gehaald stond een echte test te wachten. Een voor een werden de deelnemers naar de bar gehaald om ze te testen op snelheid en efficiency. Hierbij moesten de deelnemers een bestelling van de jury zo snel, efficiënt en hygiënisch mogelijk bereiden. Na deze zenuwslopende test moesten de deelnemers ook een voor een hun pouring skills tonen waarbij ze een paar nauwkeurige pours moesten maken. Na deze spannende ronde gingen 5 deelnemers door naar Creation & Mixology namelijk Timo Janse (Door74), Mads Verhoeve (Bitterzoet), Florian Stallinga (Door74), Fjalar Goud (Vesper Bar) en Kristian Jagerman (Skyybar).

Creation & Mixology

Deze ronde werd gejureerd door Ago Perrone (Connaught Hotel) en Andrew Nicholls (Door74). Hierbij kregen de deelnemers een categorie; Tequila, Genever of Vermouth aangewezen waarmee zij een zelfbedachte cocktail moesten creëren. Er was een assortiment aanwezig van vers fruit, kruiden, specerijen en zuivelproducten waarmee de deelnemers hun gang konden gaan.

The Winner is…..

Na de Creation & Mixology ronde bleven drie bartenders over die door gingen naar de ronde Service & Personality. Hierbij moesten de deelnemers in een echte barsituatie twee juryleden serveren. Een van deze drie bartenders (Fjalar, Timo en Florian) zal tijdens de Venuez Hospitality & Style Awards worden uitgeroepen tot “Bartender of the Year”, tot die tijd is het afwachten.

[nggallery id=8]

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!