Home / Artikelen  / Angus Winchester bij Door 74

Angus Winchester bij Door 74

banner

Wat is er nu lekkerder om met dit warme weer een heerlijke cocktail te drinken bereid door een van ’s werelds bekendste bartenders? Dat is nu precies wat wij van Sensez op 18 augustus jl. hebben gedaan. De bekende bartender, Mister Tangueray No.Ten, Angus Winchester was namelijk de special guest bartender bij Door 74.

Angus heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de wereld van bartending. Hij was een van eerste die startte met een bar consultancy bureau. Met dit bedrijf geeft hij consultancy en training bij top bars over de hele wereld. Van Hong Kong tot LA, Angus is overal geweest om zijn kennis te delen met andere bartenders en bars.

Ontvangst

Nu weer terug naar de avond. We werden vriendelijk ontvangen door de gastheer Philip Duff waarna we een plekje aan de bar kregen aangewezen zodat we Angus van dichtbij aan het werk konden zien. Na een kort gesprekje, waarin Angus vertelde dat hij laatste jaren te weinig aan bartending was toegekomen en hij zich hier weer meer op wilde gaan richten, ging hij voor ons aan de slag. Hij had voor deze avond een speciale cocktailkaart samengesteld met allemaal recepten die hij tijdens zijn reizen rond de wereld heeft verzameld.

Drinks

We begonnen met een Sweet Heat, Trinidad Sour en een Whiskey smash. Hierna wisten we dat Angus echt een topbartender is. Al zijn cocktails worden met zoveel passie en precisie bereidt. Alle smaken zijn perfect in harmonie met elkaar. Hij neemt alle tijd voor je om je te adviseren bij de keuze van je cocktail en vertelt je ook het verhaal achter de cocktail.

Cecil Baker

Zo vertelde hij het verhaal over de Cecil Baker. Als je deze cocktail bestelde dan vertelde Angus je elke keer een ander verhaal, aangezien niemand eigenlijk weet wie deze Cecil Baker is. Zo vertelde hij dat deze Cecil degene was die de flessen Maker’s Mark in wax doopten en zo deze persoon wilden eren met een eigen cocktail. Daarna vertelde hij tegen iemand anders dat het degene was die de stand in was voor Brad Pitt bij zijn films. Elke keer kreeg je dus een leuk verhaal te horen over wie Cecil Baker nu eigenlijk was maar we zijn er nog steeds niet uit. De cocktail zelf smaakte overigens geweldig.

Bekenden

Angus werd tijdens deze avond geholpen door Timo Jansse die we natuurlijk kennen van zijn verslag van Tales of the Cocktail die hij voor Sensez heeft geschreven. Er waren nog meer bekenden uit bartending wereld aanwezig. Zo was Johan Kersten van Mixology aanwezig en zijn compagnon Robert Schinkel, die we kennen van de CIGS finale die hij had gewonnen. Daarnaast hebben we nog even gesproken met Patrick America die bekend is van de cocktailbar Cocktails at Nine in Antwerpen. Ook was de winnaar van de Benelux finale van World Class, Andrew Nicholls aanwezig. Al deze toppers uit de Nederlandse bartender wereld kwamen genieten van de cocktails die Angus serveerde.

Guest bartender

Het was een zeer geslaagde avond met leuke mensen en heerlijke cocktails. We willen Angus bedanken voor zijn passie en expertise en we hopen hem weer meer achter de bar te zien, want hij is echt een van de beste bartenders in de wereld en zo iemand hoort natuurlijk achter de bar te staan. In oktober zal er een volgende guest bartender zijn bij door 74. We hebben al gehoord wie het gaat worden maar dat houden we nog even geheim. Het is in ieder geval weer een bekendheid uit de internationale bartender wereld.

Van de cocktails die Angus serveerden hebben we er inmiddels al een paar op de site geplaatst en binnenkort volgt de rest dus hou de site in de gaten voor deze top recepten.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!