Home / Artikelen  / Absolut Glimmer Cocktailcompetitie

Absolut Glimmer Cocktailcompetitie

banner

Absolut organiseerde 28 oktober hun eigen cocktailcompetitie. De Absolut Glimmer Cocktailcompetitie werd gehouden in The House of Rising in Amsterdam. Tien deelnemers presenteerden hier hun eigen cocktail met uiteraard Absolut vodka. Naast deze vodka waren de bartenders vrij in de producten die zij wilden gebruiken. Al deze creaties werden beoordeeld door de vakkundige jury bestaande uit, Paula Plantinga (Venuez), Ricardo Sporkslede (Fabulous Shaker Boys) en Fjalar Goud (Vesper Bar & Collins Bartending). De uiteindelijke winnaar van deze competitie wint een reis naar Zweden om daar de Absolut Academy te bezoeken.

De competitie is eigenlijk ook een directe verwijzing naar de nieuwe Absolut limited edition fles die over enkele weken pas officieel uitkomt. Zoals bekend lanceert Absolut elk jaar een speciale editie van hun vodka fles en ook dit jaar is dit niet anders. Deze keer is de fles niet ingepakt in een speciale verpakking maar hebben ze de fles zelf aangepakt. De fles is uitgevoerd in speciale kristallook om het die extra luxe look en feel te geven en we moeten toegeven dat het een geslaagd design is geworden.

Wij van Sensez lopen nu al weer enige tijd mee in de Nederlandse bartending ‘scene’ en wat ons opviel wat betreft de competitie was dat er eigenlijk voor het eerst geen bekenden meededen aan deze wedstrijd. Nu weten wij natuurlijk niet of de gevestigde orde zicht niet heeft opgegeven of dat Absolut bewust heeft gekozen voor een frisse wind maar het is goed om te zien dat er toch nog steeds nieuwe bartenders opstaan en proberen hun skills te laten zien, ook al hadden sommige deelnemers echt nog heel veel te leren. En dan nog een punt wat opvallend was dat we nog nooit zo’n snelle competitie hebben meegemaakt. Er waren dus 10 deelnemers en in iets meer dan een uur was het hele gebeuren al klaar. Dat was een welkome afwisseling tussen alle competities van de afgelopen weken die een complete dag in beslag namen maar dit ter zijde.

[nggallery id=33]

Na een dus relatief korte middag werd de top drie bekend gemaakt. Op nummer drie is geëindigd Thom van Veen van De Kring/Club Up met de cocktail The Last One. Op de tweede plek ook van De Kring/ Club Up, Mickey Hoyle met zijn Tuscan Sunset en op de eerste plek Martijn Holtes van Booz Event Design met zijn creatie, Absolut Passion in the Champagneroom. Martijn wint dus reis naar Zweden om daar de Absolut Academy te bezoeken. Onderstaand hebben we nog de recepten van de top drie voor je.

1. Martijn Holtes: Absolut Passion in the Champgneroom

Halve passievrucht
Lemon Cress
50 ml vodka
30 ml passievrucht siroop
Rosé champagne

Halve passievrucht leeg lepelen in een tumbler en vullen met ijs. Daarna de lemon cress licht muddlen in een mixingglas. De vodka en de siroop toevoegen. Shaken en finestrainen in je glas en aftoppen met de champagne.

2. Mickey Hoyle: Tuscan Sunset

Drie verse aardbeien.
30 ml vodka
50 ml Campari
15 ml droge vermouth
10 ml citroensap
10 ml suikersiroop

Muddle twee aardbeien met de citroensap en suikersiroop in een tumbler glas. Vul het glas met ijs en schenk de vodka, vermouth en Campari in het glas. Goed stirren en serveer met een aardbei op de rand van het glas. Desgewenst kan het nog worden afgetopt met sodawater.

3. Thom van Veen: The Last One

40 ml vodka
20 ml citroensap
10 ml simple syrup
5 stukjes gedroogde abrikoos
Takje rozemarijn
Champagne

Muddle de abrikoos met half takje rozemarijn in je shake glas. Voeg de overige ingrediënten toe. Voeg ijs toe en daarna goed shaken. Finestrain daarna in een met ijs gevuld tumbler glas en aftoppen met champagne.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!