Home / Artikelen  / The Bitter Truth

The Bitter Truth

banner

Bitters kun je bij veel cocktails gebruiken, ze geven een extra dimensie en zorgen op deze manier voor een complexere smaak. Bitters zaten de afgelopen jaren in zwaar weer. De interesse daalde en er was niet bijzonder veel keus, maar de laatste tijd zijn er veel nieuwe merken en soorten bijgekomen en dit zette de markt weer in de goede richting. Wij hebben de bitters van onze vrienden van The Bitter Truth in hun nieuwe verpakking binnen gekregen. Uiteraard zijn we meteen aan de slag gegaan om te kijken wat we er allemaal mee konden maar daarover later meer.

The Bitter Truth is een duits bedrijf en ze hebben zich gespecialiseerd in cocktail bitters. Ze hebben een complete lijn met bitters opgezet met onder andere een orange bitter die goed smaakt in een Old Fashioned en een celery bitter die perfect te gebruiken is bij een Bloody Mary. Ook hebben ze een bitter naar het orginele recept van Jerry Thomas. Deze werd in eerste instantie uitgebracht als een limited edition als een ode aan de vader van alle bartenders maar hij bleek heel populair onder bartenders en daarom is besloten om de Jerry Thomas bitter toch in het assortiment op te nemen.

Wij hebben nog enkele cocktail recepten voor je op een rij gezet waarin je de bitters van The Bitter Truth kunt gebruiken

Japanese cocktail

Manhatten

Old Fashioned

Pisco sour

Sazerac

Wil je meer weten over de bitters van The Bitter Truth kijk dan eens op http://www.the-bitter-truth.com/

Ook willen wij graag Stephan Berg van The Bitter Truth bedanken voor het assortiment bitters die wij hebben ontvangen.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!