Home / Artikelen  / 42BELOW COCKTAIL WORLD CUP 2010

42BELOW COCKTAIL WORLD CUP 2010

banner

Het vodka merk 42BELOW was enige tijd geleden begonnen met hun Cocktail World Cup. Hier deden meer dan 2000 bartenders aan van over de hele wereld. Afgelopen weekend tijdens de eindronde in Nieuw Zeeland waren er nog 24 finalisten over.

De winnaars van de 6de 42BELOW World Cup zijn geworden; Team USA met de bartenders Mark Stoddard, Todd Thrasher en Sean Hoard. Tijdens de finale verdeeld over 5 dagen werden de 24 finalisten uit 7 landen gevraagd verschillende uitdagingen aan te gaan. Hier is Team USA dus als winnaar uitgekomen. Zij hebben gewonnen met de toch iets wat aparte en lange cocktailnaam: ‘I have too much thyme on my hands right now at this point in my life’.

I have too much thyme on my hands right now at this point in my life

30 ml (1 oz) 42BELOW vodka
15 ml (1/2 oz) artisjok aperitief
45 ml (1 1/2 oz) lime thijm siroop
Dash van appel bitters

Garnering: Compressed appel thijm balletjes als garnering

Op de tweede plaats is Team Frankrijk geëindigd met ‘Le Rendez-Vous’ welke zij serveerde naast een dessert dat ook tijdens de finale op het podium werd bereidt.

Op de derde plaats eindigde Nieuw Zeeland die een compleet nieuwe techniek lieten zien, namelijk ‘flazing’. Dit is gebaseerd op de bekende ‘blazing’ techniek maar in plaats van vuur te gebruiken, gebruikt deze techniek droog ijs. Deze cocktail bestond uit 42BELOW Manuka Honey, chocolate and decanter bitters, een spray buskruit en overproof rums. De cocktail van Nieuw Zeeland was de favoriet van Simon Difford maar helaas was dit niet genoeg voor de winst.

Ook Max La Rocca die we eerder kennen van zijn interview op Sensez deed mee aan de 42BELOW Cocktail World Cup en won met Team Ireland (Max La Rocca, Aaron Wall, Andy Ferreira) de eerste plek met ‘Modern Martini’ Challenge, de derde plek met de ’21st Century Punch’ Challenge en de vierde plek met de Grand Final met de cocktail ‘Wilde Honey Porter’.

Wilde Honey Porter

1 gemuddelde cardamom
25 ml Lilet Blanc
15 ml Creme de Cacao
15 ml suikersiroop
15 ml limoensap
2 dashes Angostura Bitters
35 ml Guinness
35 ml 42 Below Manuka Honey
15 ml eiwit

42BELOW Cocktail World Cup Grand Final from SnapStar TV on Vimeo.

Al met al was de 42BELOW Cocktail World Cup weer een succes en werden er enkele aparte recepten geserveerd en wij willen vanaf hier dan ook Team USA feliciteren met de winst in de finale. Wil je meer weten over de avonturen van Max La Rocca in New Zeeland, kijk dan op zijn blog ‘Listen to the Ice’.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!