Home / Artikelen  / 2010 in een notendop

2010 in een notendop

banner

Ook in 2010 hebben we niet stilgestaan. Daarom hebben we hier een overzicht van een paar gebeurtenissen in 2010 die ons zijn bijgebleven.

Spirit Society

Het nieuwe jaar begon met de tweede editie van de Spirit Society, georganiseerd door Bartender Network en Venuez. Deze editie over vermouth had als gastsprekers Ben Brahim Zaki en Jared Brown die meer kwamen vertellen over Lonsdale, Bungalow 8 en uiteraard ook over vermouth. Barhangen bij Bridges kon daarbij niet ontbreken.


(The Spirit Society in The Grand Sofitel)

Legacy Challenge | Drankmerken van beroemdheden | Armagnac 700 jaar

In Februari hadden we een artikel met drankmerken van beroemdheden, die trouwens best goed werd bekeken. Ook de finale van de Legacy Challenge was een welkome toevoeging. Laten we ook niet vergeten dat we even hebben vermeld dat Armagnac 700 jaar bestond.


(Legacy Challenge finale in de Suzy Wong)

Four Roses Masterclass | Vesper Bar | Shaking Twenties

Maart was de maand van de Four Roses Masterclass en zag Vesper Bar het licht. Ook mocht Sten zijn prijs; een fles Mozart Dry en een Mozart kit in ontvangst nemen. Laten we ook niet vergeten dat we in dezelfde maand een spectaculair evenement hadden genaamd Bols Around the World waarbij de Escape het strijdtoneel was van bartenders over de hele wereld die allemaal een buiging moesten maken voor Timo Janse.


(Bols Around The World | Shaking Twenties)

World Class | Venuez

In April werd de Europese finale gehouden van World Class 2010 op de Nolet distilleerderij in Schiedam waar bartenders streden om deel te nemen aan de wereldwijde finale in Griekenland. Laten we daar vooral niet vergeten dat we heerlijk met de taxi werden opgehaald en thuisgebracht! Dank SO PR en Diageo! Niet onbelangrijk was in april ook Venuez 2010, ditmaal gehouden in Cruise Terminal Rotterdam. Na wegen die meestal naar Amsterdam leiden mochten we van geluk spreken dat we Rotterdam ook hebben kunnen vinden.


(Venuez 2010 op de Ketel one stand)

Workshop Sake

In Mei waren we ook best wel blij, zo hadden we een workshop over Sake georganiseerd door de Nederlandse Bartenders Club. Niet alleen deze oosterse mysterie maar ook de geweldige lunch bleef ons bij. Wat ook niet mocht ontbreken in Mei was natuurlijk het ei.


(Sake tasting waarbij Marcel sake cocktails maakt)

Bols Bartending Academy | NBC

In Juni verscheen mijn artikel over de Bols Bartending Academy die ik natuurlijk met veel plezier heb beleefd en afgerond. Ook kondigden we de Master Bartending Course van Gary Regan aan die in een uur was volgeboekt. De gelukkigen konden in Augustus genieten van deze legende. Ook een mooie legende waren de Shaker Faces die ik zag op Facebook via Misja. Als afsluiter van de maand juni organiseerde de Nederlandse Bartender Club hun nationale finale.


(Dave Mulder als winnaar van de nationale finale)

World Class Bartender | XO hospitality | MiniBar Eindhoven

Juli was de maand dat Erik Lorincz van de Connaught Bar, London zichzelf Diageo Reserve World Class Bartender van het jaar 2010 mocht noemen na een lange strijd waaraan 9000 bartenders wereldwijd hebben meegedaan. Dezelfde maand kregen we ook meer te horen over het concept van Boudewijn Mesritz en Lydia Soedadi genaamd XO Hospitality. Laten we niet vergeten dat we ook de eerste review hebben mogen publiceren van de MiniBar in Eindhoven.


(De MiniBar in Eindhoven)

Gary Regen | Loungebar DenK

In Augustus mochten we genieten van de kunsten van Gary Regan in de Bols Bartending Academy en brachten we een bezoek aan de thuisbasis van Kevin Kroon; Loungebar DenK. Ook voor Ago Perrone, global brand ambassador van Galliano was dit een onvergetelijke maand. Hij werd in New Orleans namelijk uitgeroepen tot beste internationale bartender van het jaar.


(Masterclass met Gary Regan)

Difford’s Guide | Belveder ix | Dita von Teese

In September testen we Difford’s Guide voor de iPad en lanceerde Belvedere hun speciale vodka in samenwerking met de befaamde Parijse Graffiti artiest Andre Saraiva genaamd Belvedere IX. Burlesque superster Dita Von Teese opende samen met Cointreau een members only club in de Parijse Montmartre district maar laten we niet vergeten dat een andere schone, Monica Belluci in de nieuwe advertentie verscheen van Martini Gold.

Tiki | Mixing Star | Absolut Glimmer | Ketel one | Maker’s Mark

Oktober was de maand die ons Tiki gekken maakten. Jeff Beachbum Berry was namelijk uitgenodigd door de Bols Bartending Academy om een masterclass te geven over Tiki. Naast Tiki gek werden we ook gek van de planning, want in dezelfde periode organiseerde Disaronno voor het eerst de Nederlandse voorronde van de Mixing Star competitie in Tuschinski Amsterdam. Was er een competitie van Absolut in de House of Rising, kregen we te laat een uitnodiging van Diageo voor World Class Ketel one editie en mochten we bourbon cocktails proeven tijdens de Maker’s Mark Competitie. Vergeet ik zelfs bijna de voorronde van de Bacardi Legacy Challenge.


(Absolut Glimmer Competitie)

Bacardi Legacy Challenge | Shake it! | Venuez Hospitality & Style Awards

November trapte af met de tweede Legacy Challenge in de Vondelkerk in Amsterdam. Onder het genot van een daiquiri won ‘hoe kan het ook anders’ Timo Janse deze competie. Na al het cocktail geweld van de maanden oktober en november waren we dan ook blij dat Shake it! werd gehouden. Een competitie waarbij de Vittail de hoofdrol speelde. Deze competie werd gewonnen door Tess Posthumus met de Golden Shower, ik bedoel Golden Sour. Ook een heugelijk moment waren de kunsten van Kevin ‘kwartier’ Kroon. Gehuld in black tie werden we ook voor het eerst uitgenodigd voor de Venuez Hospitality & Style Awards 2010 in Huis ter Duin in Scheveningen.


(Shake it! 2010)

Fabulous Shaker Boys | Sipped TV | Nightlife Magazine

Dat brengt ons uiteindelijk naar December, waarbij we een mooi artikel vinden van Ricardo Sporkslede over Vodka en mochten we Sensez versterken met de Fabulous Shaker Boys, Sipped TV en Nightlife magazine. Na een mooi jaar en 203 artikelen in 2010 kunnen we ook onze Roy feliciteren dat hij eindelijk is afgestudeerd. Wat 2011 ons gaat brengen kunnen we nog niet zeggen. Maar we hopen wel nog steeds ons werk te kunnen voortzetten en zo nog meer informatie te kunnen brengen over de barindustrie. Rest ons alleen nog om iedereen alvast fijne feestdagen te wensen!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!