Home / Events  / Winnaar Bacardi Legacy Challenge 2012

Winnaar Bacardi Legacy Challenge 2012

bacardi-legacy
banner

De winnaar van de Bacardi Legacy Challenge 2012 is bekend. Helaas is dit niet onze eigen Boudewijn Mesritz geworden. Dit jaar gaat de eer naar Shingo Gokan uit de US of A. Deze bartender uit New York won de competitie met zijn cocktail ‘Speak Low’.

De finale werd gehouden in de Bacardi distillery in San Juan, in de buurt van Puerto Rico. Uit een groep van 26 bartenders kwamen acht finalisten (hier zat neerlands trots wel bij). Uit deze acht finalisten werd Shingo z’n cocktail verkozen tot de beste. Naast een perfecte cocktail, ontroerde Shingo het publiek ook met zijn persoonlijke verhaal. Hij was namelijk niet in staat om terug te keren naar zijn familie door de aardbeving van vorig jaar in Japan. Zijn cocktail had dan ook een sterke focus op de band die hij met zijn familie heeft. Hij was gebaseerd op zijn grootmoeders Japanse thee ceremonie.

David Cordoba (Global Brand Ambassador Bacardi) gaf aan dat alles aan Shingo doorslaggevend was voor zijn winst. De eenvoud van zijn cocktail, zijn manier van werken achter de bar en zijn band met het publiek. Al deze dingen maakte het voor de jury duidelijk dat hij de winnaar werd. Dit jaar bestond de jury overigens uit twee Bacardi Master Blenders namelijk Jose Sanchez Gavito en Luis Planas. ZIj werden ondersteund door David Cordoba, Stanislav Vdrna and 2011 BGLCC winnaar, Marc Bonneton uit Frankrijk.

Helaas dat Boudewijn niet heeft gewonnen, al zijn we natuurlijk wel heel trots dat hij met zijn ‘What If’ cocktail wel toch maar mooi behoorde tot de laatste acht finalisten. We willen vanaf hier Shingo Gokan van harte feliciteren met zijn winst. Onderstaand tref je nog zijn recept zijn en we gaan weer door naar de volgende editie van de Bacardi Legacy Challenge. Hopelijk kunnen we later nog wat extra beeldmateriaal van de finale aan jullie laten zien.

Speak Low

1oz Bacardi Superior rum

1oz Bacardi Solera rum

Half oz Osbourne Pedro Ximinez sherry

1 tsp matcha (green tea) and zest of yuzu

Methode: Mix de Bacardi Superior en matcha met een chasen matcha whisk (thee garde) in een tumbler glas. Strain in een shaker en voeg de Bacardi Solera en sherry. Hard shake en double strain in een old fashioned glas en spray wat yuzu zest erop.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!