Home / Events  / DANI SNOW BURGUESS winnares Diageo World Class ronde: Great Ladies

DANI SNOW BURGUESS winnares Diageo World Class ronde: Great Ladies

diageo-reserve
banner

Op 5 maart vond de spannende tweede ronde plaats in de Industrieele Groote Club in Amsterdam, met als thema Great Ladies. Dit ter navolging van de eerste ronde, die plaatsvond op 31 oktober 2011. Toen met “Gentlemen’s drinks” in de hoofdrol. Nederlandse bartenders in strijd om de titel ‘‘DIAGEO BRANDS World Class best bartender in the World’’, op weg naar een zinderende international finale in Zuid Amerika in Juli 2012.

Anders dan voorgaande World Class edities moesten deelnemers zich dit jaar meer focussen op het thema van de opdracht: eerst “Gentlemen’s drinks, inspired by the roaring twenties” en nu ‘‘Great drinks, inspired by great ladies’’. Denk hierbij aan bekende, invloedrijke dames zoals Mae West, Cleopatra en Sophia Loren. De deelnemers creëerden verrassende, verfijnde en met name smaakvolle cocktails. Inspiratie hebben de deelnemers opgedaan door gedegen research: online, in vintage publicaties, en dicht bij huis door gesprekken met de allerbelangrijkste Great Ladies: moeders en zelfs grootmoeders.

De Great Ladies winnares is: Dani Snow Burguess. Samen met Fjalar Goud, de ‘Gentlemen’s Drink’ titelhouder, zal zij zich voor Nederland gaan inzetten tijdens de spannende Europese finale in Londen. Zomer 2012, zal de beste bartender uit deze finale zijn land vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Zuid-Amerika. De prijs van World Class 2012 is dit jaar buitengewoon bijzonder! Een cocktailboek schrijven samen met Simon Difford EN een wereldreis, waarbij de titelhouder mondiaal vertegenwoordiger zal zijn van Diageo World Class.

OVER DANI SNOW BURGUESS

De Zuid-Afrikaanse Dani Snow Burguess (22 jaar), haalde haar inspiratie voor de winnende Great Ladies cocktail-mix genaamd: ‘Moment of Ruth’, uit haar Koloniaal Zuid-Afrikaanse oma Ruth. Daarom koos zij met name tropische ingrediënten met een Britse twist voor haar spannende mix. Hiervoor gebruikte ze de Tanqueray ten, hibiscussiroop en bergamot. De combinatie tussen de cocktail en haar onvergetelijke presentatie, zorgde ervoor dat zij naast Fjalar een grote kanshebber wordt voor de Europese finale in Londen.

Binnenkort hier op Sensez een extra lang exclusief verslag met foto’s

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!