Home / Cointreau Rendezvous  / Contest Blog  / Cointreau Rendezvous Best Bar Team 2012

Cointreau Rendezvous Best Bar Team 2012

cointreau-best-barteam
banner

10 Bar Teams hebben in 2012 gestreden om de titel Cointreau Rendezvous Best Bar Team 2012. De deelnemende bars hadden 7 verschillende rondes om zichzelf te bewijzen. Het bleef tot het allerlaatste moment spannend, want ondanks dat Zeezicht uit Breda een grote voorsprong had op de rest konden Zussen uit Utrecht en Door74 uit Amsterdam in theorie nog steeds winnen.

Mocht je niet meer precies weten wat de verschillende rondes precies inhielden? Hieronder een kleine samenvatting.

In de eerste ronde moesten de deelnemende teams zich op een zo originele manier voorstellen. Stockholm had zich volgens de jury het meest origineel voorgesteld.

De tweede ronde bestond uit een kennistest, waarbij de deelnemers een aantal vragen over Cointreau moesten beantwoorden. Zussen wist het meest over Cointreau en won uiteindelijk de tweede ronde.

In de derde ronde draaide het allemaal om het creëren van visibility voor Cointreau, zo zagen we onder andere een schitterende canvas met Dita von Teese, een Cointreau Globe en een volledige muurschildering gewijd aan Cointreau. Maar Zeezicht won de derde ronde door een indrukwekkende muurschildering geïnspireerd door het werk van Dana Tanamachi.

Tijdens de vierde ronde “Shake it Up” moesten de deelnemende teams het tijdens een live evenement tegen elkaar opnemen. De teams waren ontzettend aan elkaar gewaagd. Team Zeezicht was volgens de vakjury uiteindelijk de winnaar, met een zeer originele & onderscheidende cocktail. De Publieksprijs ging echter naar Blush uit Noordwijk.

In de vijfde ronde kregen de deelnemende bars een echte mysteryguest op bezoek die de teams & zaken beoordeelden op een aantal kritische punten, Cointreau Triple check! Ook hier kwam Zeezicht als winnaar uit de bus.

Bij de zesde ronde mochten de teams een avond organiseren die in het teken stond van Cointreau en sloten ze de contest af tijdens de 7de ronde, Cointreau & The Holidays, deze ronde werd gewonnen door Door74 die op elke feestdag iets origineels rondom Cointreau wisten te creeeren.

De extra bonusronde rondom het Cointreau Fizz Ritual, werd ten slote gewonnen door zowel Zeezicht als DOOR74, zowel vanwege een zeer praktische alsmede een out of the box idee.

We houden je niet langer in spanning… AND THE WINNER IS…

 

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!