Home / Cointreau Best Bartender  / Zeezicht signature cocktail: THE FLAPPER | Door Zeezicht Breda

Zeezicht signature cocktail: THE FLAPPER | Door Zeezicht Breda

banner

Om u een kleine uitleg te geven over The Flapper, nemen we u even terug naar de roots van Zeezicht Breda , wat van oudsher een Jazz Café is. Omdat we onze herkomst niet willen verloochenen, gaat Zeezicht terug in de tijd van de roaring 20’s. Dit zal men ook doen met het aankomende evenement, maar daar meer over in onze volgende blog.

Flapper en flapper-girls zijn termen die in de jaren twintig werden gebruikt voor ‘een nieuwe generatie’ zelfbewuste vrouwen, die hun haren kort knipten, naar jazz luisterden en minachtend deden over dat wat toentertijd als acceptabel en gangbaar gedrag werd gezien. Flapper-girls droegen zware make-up, korte rokken, dronken stevig, rookten, reden auto en gingen makkelijker dan gangbaar om met seks. Ze hadden iets uitdagends, brutaals en provocerends.

Na dit wetende hebben we een signature cocktail bedacht die heel goed bij toen en nu past.
The Flapper in een nieuw hedendaags jasje op basis natuurlijk van Cointreau, maar ook met verse kruiden en thee. Op het eind zit de bite van de Flapper.

The Flapper

Glas:
Martini

Ingrediënten:
15 ml Gin
40 ml Cointreau
25 ml groene munt thee
10 ml Aloë Vera
20 ml Citroensap
15 ml Vlierbessensiroop
2 slices rode peper

Methode: Muddle 2 slices rode peper samen met de vlierbessensiroop. Voeg de ander ingrediënten toe en shake well met ijs. Fine strain in voorgekoeld cocktailglas.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!