Home / Cointreau Best Bartender  / Out of Cointreau | door Bar Italia

Out of Cointreau | door Bar Italia

banner

Afgelopen zondag was het zover, Bar Italia was ‘Out of Cointreau’. Hoewel we aan het begin van de avond toch enigszins zenuwachtig werden van de stortregen die het Rokin terroriseerde op de meest rustige avond van de week, kunnen we met trots zeggen dat het een succes was.

We hadden nieuwe cocktailkaarten uitgeprint met daarop onze ‘signature’ cocktails en een aantal klassieke Cointreau cocktails. Dankzij het beschikbaar gestelde budget van de Fabulous Shaker Boys konden we deze wat goedkoper verkopen dan normaal, iets wat ons Nederlanders schijnbaar enorm motiveert om meer te gaan drinken. Ook werd ons barteam versterkt door twee van onze vrouwelijke collega’s uit ons restaurant, die er op hoge hakken voor gezorgd hebben dat iedereen voorzien was van Cointreau. Ze schijnen zelfs kamikazes hebben staan shaken achter de bar.

Aangezien wij geen echte cocktailbar zijn zoals de meeste andere deelnemers, hebben we onze omzetten normaalgesproken veelal te danken aan de verkoop van mixdrankjes en bier. Zondag hebben we het echter voor elkaar gekregen om onze omzet zo ’n 80 procent op Cointreau cocktails te kunnen baseren! Nog leuker was dat dit voornamelijk onze ‘signature’ cocktails waren, de Innocent Thai Sling in het bijzonder. Het was een avond die zeker voor herhaling vatbaar is….

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!