Home / Cointreau Best Bartender  / Ode aan Michael Frascali | Door Little Buddha Amsterdam

Ode aan Michael Frascali | Door Little Buddha Amsterdam

banner

Lang.. lang geleden ergens niet hier ver vandaan, was er een schone blonde serveerster hangend aan de bar. Zwijmelend keek zij naar haar Italiaanse bartender en vroeg hem zwoel, een cocktail te maken. Deze jonge god, zo verlegen als hij was, raakte daardoor helemaal van slag.. “Wat moet ik maken voor deze schone dame?! Denk!! Denk!!”, hij raakte steeds meer in paniek.

Stilletjes verscheen er een duiveltje op zijn linkerschouder en fluisterde hem het volgende in zijn oor: ”Gebruik Tequila, Tequila! Die dame is in voor een kick!” Een engeltje verscheen aan zijn rechterzijde en zei: “Gebruik Cointreau, Cointreau!!, Die duivel is niet goed snik!”
Dankend voor hun advies ging onze held aan de slag. En vond het volgende belangrijk, zeker iets wat bij haar past: “Een beetje van mijzelf”, “Een beetje uit Mexico” en “Cointreau, want dat is zijn favoriet!”

Terwijl de schone blonde knabbelende op een focaccia broodje, schonk de jonge bartender alles zorgvuldig in zijn mixing glass. “Shaken, NOT stirred”, zei ze zwoel, terwijl ze hem een dikke knipoog gaf.
Onzeker ging hij verder en shakete het drankje met al zijn kracht, wat volgde met het inschenken in een mooi longdrink glas. Het resultaat: een mooi roze drankje, lijkend op blozende wangetjes.

Hoe zal ik het noemen?” vroeg hij voor de laatste keer, smekend om advies.
Lachend zei het duiveltje, ” ik weet misschien wel iets..!!”

The Shy Mexican
Glass: Long drink
Method: Shake and Strain
Garnish: plakje gember
50ml Golden Tequila
10ml Cointreau
25ml Lime Juice
10ml Raspberry puree
5ml Sugar Syrup
3 plakjes Gember
top off Gingerbeer

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!