Home / Cointreau Best Bartender  / Mysteryvisit Zussen ronde 1

Mysteryvisit Zussen ronde 1

banner

Bij aankomst in Zussen werden we super leuk ontvangen door een van de bartenders (geen Cointreau team member overigens). We vroegen om advies met de keuze en hij stelde ons een Pornstar Martini voor. Die kenden we al, dus vroegen om een tweede suggestie.
Na even gekletst te hebben over smaken en favoriete spirits vroeg hij of we Cointreau kenden. Wij in koor, “natuuurlijk, uit grootmoeders kast”. We mochten proeven en hij vertelde over de Cointreau Best Barteam Competitie. Hij stelde de signature Cointreau cocktail van Yorn voor, de Cointreau Sour. Yorn werd erbij gehaald (na wat gesmoes) en we werden aangenaam verrast door de smaak van deze cocktail. Iedereen die van een Splitijsje houdt, is gonna love it!! Het koste heel veel moeite om deze niet helemaal op te drinken. Ondertussen werden we op de foto gezet met onze cocktail, dit doet Zussen met alle gasten die een Cointreau cocktail drinken.

Na wat inhoudelijke vragen over Cointreau te hebben gesteld merkten we dat Yorn doorhad dat we niet zomaar geïnteresseerde gasten waren. Na het voorstellen vertelde hij dat we eigenlijk 1 dag te vroeg waren, de Cointreau menukaart lag nog bij de drukker maar Laura was zo lief om een kopietje uit te printen. Het zag er heel gaaf uit!

Ook Tony stond inmiddels achter de bar en was op de hoogte gesteld van onze aanwezigheid. We mochten niet weg voor dat we zijn Special Cointreau cocktail hadden geproefd, de Iguana. Alleen al van de kleur (gif groen) werden we bang. Een erg zoete cocktail waarvan de meloensmaak zeer overheerste. Maar om vanuit de algemene smaakpapil te oordelen, zal deze cocktail ongetwijfeld bij het vrouwelijke (niet ervaren cocktail drinkende) publiek in de smaak vallen.

Yorn was ondertussen woest bezig met een Mai Tai, een Cosmopolitan en het beantwoorden van mijn Cointreau inhoudelijke vragen. De Cosmo was uitstekend van smaak, maar come one guys, don’t mess with the original recipe of the Mai Tai! Het was een ontzettend leuke ontmoeting met het team van Zussen, maar ze moeten zoch ook verdiepen in de Cointreau-achtergrond. Een kleine tip: Ik zou de foto met de rode Grand Marnier glazen van de “Workshop” niet posten op de Cointreau Blog en ook het Grand Marnier Barretje is redelijk aanwezig wanneer je Zussen binnenkomt en verlaat..

Datum bezoek: 21 mei 2011
Aanwezige bartenders: Tony Valens, Yorn Bachofner, Laura Emmens

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!