Home / Cointreau Best Bartender  / Mysteryvisit Zeezicht ronde 1

Mysteryvisit Zeezicht ronde 1

banner

Bij aankomst liep ik meteen bij de ingang tegen een bord aan waar de Cointreau Specials op aangekondigd stonden. Het was net na de piek en ik kon aan de bar plaats nemen. Ik werd hartelijk ontvangen door het team van Zeezicht. Een hele ontspannen en losse sfeer, niet echt een typische cocktailbar maar daar speelt Zeezicht leuk op in met deze competitie. Op het bord stonden naast de Classic Cointreau cocktail ook een Iced Cointreau coffee, Angers coffee en de verrassing van de avond was een Cointreauversial White Beer. Op de backbar hebben ze een Cointreauhoek ingericht met nóg een bord waar de specials op vermeld staan.

Ik vroeg om uitleg en advies aan een van de bartenders, hij adviseerde mij een Iced Cointreau coffee, Helaas lust ik geen koffie dus vroeg ik naar uitleg over de cocktails. Rick, de head bartender werd er bij gehaald. Hij was net met de chef aan het overleggen hoe ze Cointreau kunnen gaan gebruiken met foodpairing. Na een uitgebreide uitleg over de cocktails en Cointreau bestelde ik een White Lady. Op de vraag waarom de cocktail de White Lady heet, kwam Frank met een fantastisch verhaal over een oudere dame in Frankrijk, natuurlijk niet het ware verhaal maar wel erg vermakelijk! Zeezicht is een bar met een ontzettend breed assortiment (bier & wijn) en de leden van het team hebben allemaal een eigen specialisme. Na de White Lady en het voorstellen als mystery guest moest en zou ik toch echt een Cointreauversial White Beer proeven. Een wit biertje van de tap met citroensap en Cointreau, wat een verrassing! Een fruitig biertje wat naar alle waarschijnlijkheid goed in de smaak zal vallen in het fruitbiertjes drinkende zuiden. Wanneer de rest van het team zijn kennis over Cointreau bijspijkert kunnen ze hoge ogen gooien!

Datum bezoek: 19 mei 2011
Aanwezige teamleden: Rick Hasselo & Frank Zaal

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!