Home / Cointreau Best Bartender  / Mysteryvisit Mundial ronde 1

Mysteryvisit Mundial ronde 1

banner

Het blijft altijd een aangename verrassing om binnen te stappen in een bar als Mundial. Enige jammere was dat niemand op of om keek van achter de bar toen ik binnenstapte.

De hostess kwam na een tijdje keurig de servetjes neerleggen en op mijn vraag “ik zou graag een klassieke cocktail willen, wat adviseer je mij” kreeg ik helaas geen bevredigend antwoord. Ik besloot een White Lady en een Margarita te bestellen. De hostess kwam terug met het antwoord dat het niet mogelijk was om een White Lady te bestellen. Op mijn vraag waarom niet, zei ze, “ik zal de exacte woorden van de bartender (Jef) herhalen, de White Lady is een vlakke, smakeloze cocktail en wanneer ze geserveerd wordt is er iets aan veranderd of toegevoegd”. Ze adviseerde een White Russian. Omdat de hostess niet deelneemt aan de competitie bestelde ik een Mai Tai en de welbekende Margarita. Laatst genoemde was prima van smaak, de Mai Tai daarentegen bevatte teveel Orgeat syrup. Ik vroeg of Jeroen de cocktail wilde proeven en hij was het met me eens dat de Mai Tai aan de zoete kant was. Gelukkig wilde hij een nieuwe maken. Ondertussen was er een plekje aan de bar vrij gekomen dus verhuisde ik. Ondertussen de tweede Mai Tai, dé kans om mij een gelukkige gast te maken. Jammer genoeg was hij qua smaak weer niet naar mijn wens maar dit zou natuurlijk ook een kwestie van smaak kunnen zijn.

Het moment van voorstellen.. Hij voelde hem al aankomen toen ik zei, “mag ik me even voorstellen…”. Tijdens het gesprek kwamen er veel excuses, Jef stond nog niet zo lang achter de bar en het was net na het piekmoment. Het was te druk voor hem alleen waardoor hij alleen maar cocktails van de kaart maakte en Jeroen zelf moest inspringen.

De kwaliteiten zijn zeker aanwezig in Eindhoven en daarom hopen we nog veel te zien van dit zuidelijke team. Gelukkig zijn er nog ontzettend veel punten te behalen dus no worries.
Aan het werk mannen!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!