Home / Cointreau Best Bartender  / Mysteryvisit MOMO ronde 1

Mysteryvisit MOMO ronde 1

banner

Het aroma kwam ons tegemoet.. Als ik al niet gegeten had, zou ik een spontane hongerklop krijgen van de aroma’s uit de keuken.. Het restaurant zat vol, de bar oogde nog rustig, dit werd ook bevestigd door mijn gezelschap van die avond. Hij wist mij te vertellen dat het normaal op zaterdag 3 rijen dik kan staan bij de bar en wij hadden zowaar een plek áán de bar. Het duurde even voor wij mochten bestellen, wat mij de gelegenheid gaf om de cocktailkaart te bestuderen. Een van de bartenders kwam onze bestelling opnemen en ik wilde me laten adviseren op basis van Gin. Z’n vinger ging gelijk naar de bovenste cocktail op de menu kaart, een cocktail zonder Cointreau helaas.

Toen wij klaar waren om een tweede rondje te bestellen kwam Niels naar mijn best buddy toe, insiders weten wel wie.. Hele gesprekken over andere zaken maar daar kwam de verlossende vraag, of wij nog wat wilde drinken.. Uit volle borst, JA! Ik vroeg om een Cointreau cocktail, een kleine verwarring in de ogen van Niels, gezien mijn best buddy een aantal andere brands vertegenwoordigd. Rick werd er bij geroepen om voor ons een sygnature cocktail te maken en tevens mijn Cointreau vragen te beantwoorden.

Let’s talk Sygnature cocktails.. Momo is bezig met een virtuele wereldreis onderleiding van “the traveling Cointreaulogists”, waar ze gedurende de competitie elke dag een andere Cointreau cocktail serveren geïnspireerd door het land waar ze op dat moment zijn. Wij bevonden ons in de Highlands van Schotland en kregen de sygnature cocktail van Rick, de “Whats Up Scotland!”. Een ontzettend fijne cocktail, een die je MOET proeven. Mooie balans, diepte, stevig, just the way I like it! De ingrediënten zal ik daarom voor me houden hopende dat Momo deze cocktail zelf met ons wil delen op de blog of op Facebook. Wanneer ze dit niet doen dan blijft er maar één ding over, ZELF gaan proeven..!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!