Home / Cointreau Best Bartender  / Mysteryvisit Mad Mick’s Breakaway ronde 1

Mysteryvisit Mad Mick’s Breakaway ronde 1

banner

Wat een bizarre beleving! Wij voelden ons als twee nonnen op een dance feest en dan bedoel ik niet de laatste Valtifest editie met It’s a Religion. Van “Suavemente” tot “I wanna see a rainbow high in the sky”, alle muziekstijlen kwamen voorbij gebulderd. Fantastisch! We namen plaats aan de immens grote bar, helaas was er bij de beide heren nog geen plek, wel een goede spot om alles even te checken en te acclimatiseren.

We werden gelijk vriendelijk begroet door de bardame, die fantastisch kan moonwalken, salsadansen en cocktailshaken en even later hadden we een Cosmopolitan en een Margarita voor onze neus staan. Prima van smaak, wel verslikten wij ons bijna van het lachen toen Younes de bar aan het daggeren was. Mooie gelegenheid om deze kunsten van dichterbij te aanschouwen en we namen plaats op de vrij gekomen plekjes voor aan de bar bij Younes en Tyron.

Op de hoek van de bar stonden twee grote vazen met daarin de roze mini shakertjes van Cointreau, een mooie aanleiding om over Cointreau te beginnen. Een paar minuten later hoorden wij Tyron via de barmicrofoon omroepen, “Give it up for the Cointreau Lady’s.. We’ve got Cointreau on our bar, We’ve got Cointreau in our Drinks and we’ve got Cointreau on our shirts..” Een daverend applaus en een act op Beyonce’s “Single ladies” door Tyron en Younes volgde.

Een signature cocktail van beide heren was het volgende op het programma en bij het serveren van deze cocktail bleef ook hier de show niet achterwegen: de Summer Cointreau van Younes (ter plekke verzonnen) met Cointreau, aardbei, melon en lime. Zoet en weer meloen maar net als bij andere locaties, passend bij de smaakpapil van de doorsnee bezoeker. En de Cointreau and White Chocolate, met uiteraard voorgenoemde ingredienten en lychee liqueur. Erg zoet en een overheersende witte chocolade smaak. Not my cup of tea. Ook deze cocktail werd volgens mij ter plekke gebombardeerd tot signature cocktail. Mad Mick’s Breakaway cafe is een leuke bar, een tikkie ordinair, heeft fantastische synergie, waar bartenders werken met heel veel plezier in hun werk. Zowel Younes als Tyron waren snerpend in het beantwoorden van de Cointreau kennisvragen. Ik wens Younes, Tyron en de rest van het team heel veel succes de volgende rondes en hoop dat ze met mooie gebalanceerde cocktails de finale halen, want dan wordt het gegarandeerd een feest!

Datum bezoek: 21 mei 2011
Aanwezige bartenders: Tyron Francisca, Younes Bouhaddane

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!