Home / Cointreau Best Bartender  / Mystery visit Marquee ronde 1

Mystery visit Marquee ronde 1

banner

Wat een fantastische locatie, heel sereen en warm, Marquee ádemt luxe. Dit luxe gevoel wordt dik onderstreept door de backbar. Ik voel me Charlie Bucket op bezoek bij Willy Wonka. Wauw!! De kaart doet ons denken aan een treasure map zoals hij opgerold in een bijzonder mooi glas staat. Op de kaart staan, naar mijn genoegen, heel wat cocktails waarin Cointreau gebruikt wordt.

M’n partner in crime bestelt een fantastisch lekkere cocktail van de kaart en ik laat me adviseren door Ben. Jammer dat hij niet een van zijn signature cocktails adviseert. We hebben een heel leuk gesprek over zijn achtergrond en werkverleden waardoor ik makkelijk de Cointreau competitie ter sprake kan brengen. Hij vertelt dat ze vrijdag de mystery guest op bezoek hebben gehad en dat hij bang is niet heel goed gescoord te hebben. Na het hele ‘hoe en waarom’ verhaal te hebben gehoord, stelde ik mij voor als de mystery guest. Ben’s kennis over Cointreau was top. Hij vond het jammer dat Cointreau’s Spirit Society geheel in het Nederlands was. De signature Cointreau menukaart kwam te voorschijn en na een paar minuten had ik een Bitter Sweet Teese op m’n servetje staan. Uiteraard vernoemd naar de muse van Cointreau. Wat een fantastische cocktail, meerdere verrassende dimensies en zo mooi in balans. Echt puur genieten! Ik heb hoge verwachtingen van Marquee en ben benieuwd wat ze gaan doen om punten te scoren in de tweede ronde.

Datum bezoek: 23-05-2011
Aanwezige teamleden: Ben Warren

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!