Home / Cointreau Best Bartender  / Mystery visit Fellini ronde 1

Mystery visit Fellini ronde 1

banner

Wat een ontzettend mooie zaak is Fellini, een fantastisch fijn terras vol in de zon, in het gezellige Enschede. Ik ging zitten aan een van de hoge terrastafeltjes en bestelde een colaatje. Omdat ik moest wachten op mijn date had ik even de tijd om de menukaart van Fellini te bestuderen. Een redelijk basic cocktailmenu, maar in een bar waar cocktails niet de core business zijn zou ik ook niet anders verwachten.

Mijn blind date arriveerde en na een rondje fris besloten wij ons te laten adviseren over de cocktails. Het meisje wat ons hielp werd er een beetje nerveus van en haalde Daphne er bij. Ook Daphne oogde nerveus. Na het smakenriedeltje werd er een White Lady voor me gemaakt. Jammer dat ze hem niet zelf kwam uitserveren. Aangezien het niet druk was, had dat prima gekund en nu moest ik het meisje weer op pad sturen met een vraag. De White Lady, niet volgens origineel recept, gezoet met poedersuiker en romig door dat er eiwit in werd gebruikt, vond ik een beetje tegenvallen. Ik vroeg of Daphne er nog even bij kon komen, zodat ik me kon voorstellen. Ze werd erg nerveus van mijn vragen en de antwoorden over Cointreau kwamen er niet heel erg lekker uit. Ze heeft nog een Cosmopolitan gemaakt, die wel meer naar het originele recept smaakte, maar wat aan de zoete kant was. Ik hoop dat het gehele team van Fellini wat meer zelfvertrouwen gaat opbouwen gedurende de competitie. Een van de meiden uit de bediening durfde niet meer bij mij aan tafel te komen vanwege de lastige vragen… Oei! Ik wens ze in ieder geval heel veel succes en een goede leerschool gaat deze competitie voor Fellini zeker zijn, mits ze in de “keuken” van de andere deelnemende teams een kijkje zullen nemen.

Datum bezoek: 24-05-2011
Aanwezige teamleden: Daphne Jogems

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!