Home / Cointreau Best Bartender  / Mystery visit Bar Italia ronde 1

Mystery visit Bar Italia ronde 1

banner

Het was lekker rustig in Bar Italia, een paar tafeltjes waren bezet. Daarvan zat één tafel aan de cocktails van de speciale Cointreau cocktailkaart die het team van Bar Italia voert. We bestelden eerst een colaatje en een biertje, ik merkte namelijk dat de jongens erg gespitst waren op de mystery visit.

Tim kwam aan tafel vragen of we nog wat wilde drinken. Een cocktailtje dan maar. Hij adviseerde mij een Cosmopolitan en mijn partner in crime bestelde een Current Margarita (een signature Cointreau cocktail van deze guys). De Cosmo was uitstekend van smaak, de Current Margarita was een beetje waterig en niet helemaal in balans. De Cointreau konden we er niet uithalen en we proefden eigenlijk alleen maar Tequila. De volgende cocktail was de White Lady, deze was wél weer uitstekend van smaak. ik vroeg Jim ter ere van wie Cointreau de White Lady heeft gemaakt. Hij wist niet meteen het antwoord en zei dat hij het even aan z’n collega ging vragen. Heel stiekem zag ik dat hij op zijn telefoon aan het zoeken was. Cheater! Het was inmiddels wel duidelijk dat ik de mystery guest was. Dat hadden ze die week trouwens al 5 keer eerder bij gasten gedacht. Leuk om te merken dat HET bezoekje toch echt wel speelt onder de teams. Tim schoof aan bij ons aan tafel en ging even goed zitten voor de vragen. De kennis kon beter maar misschien had ik Tim een beetje van de wijs gebracht met mijn verhaal dat de White Lady uit 1948 komt (wat niet zo is!). Hij ging daar niet met volle overtuiging in mee. Heel goed! Ook vertelde hij over de nieuwe signature cocktail die ze aan het ontwikkelen zijn, op basis van vodka, Cointreau, kruidnagel en sinaasappelbitters. Uiteraard mochten wij deze Cocktail, genaamd Teenage Wasteland proeven. Een mooie combi van sinaasappel en kruidnagel! Ik ben heel erg benieuwd hoe de Teenage Wasteland na het fine tunen zal gaan smaken. Ik kom er zeker voor terug.

Datum bezoek: 23-05-2011
Aanwezige teamleden: Jim & Tim

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!