Home / Cointreau Best Bartender  / Little Buddha Amsterdam Rocks in Buddha Bar Parijs

Little Buddha Amsterdam Rocks in Buddha Bar Parijs

banner

Na een lange en zware week werken stap ik na twee uur slaap in de auto naar Parijs. Op weg naar Cocktails & Spirits 2011, waar ik heb afgesproken met Matthias en Betrand , Global Barmanager en Barmanager van Buddha Bar Parijs.

Na de Meet & Greet met de heren werd er aan mij gevraagd of ik ´s avond een guest bartender een shift wilde pakken in de Buddha Bar. Zonder enige aarzeling zei ik ja op deze uitnodiging en voordat ik het wist stond ik die avond de bar te rocken met het Buddha Bar team. Een uitstekende gelegenheid voor mij om de altijd zure Fransen te verblijden met mijn Cointreau Signature Cocktail!

Cointreau Morir Soñando

Glass:
Double Old Fashioned

Method:
Shake and Strain

Garnish:
Orange slice

50ml Cointreau
2 barspoon Renuka coconut cream
3 dash Angostura Bitters
25ml Lime juice
5ml Sugar syrup

Er word gezegd dat in Santa Maria de los Milagros, een klein stadje in het gebied aangrenzend aan Haïti, de vrouwen waren bezeten van magische krachten. Met deze krachten deden zij beroep op de geesten om hen een elixer te geven, die ervoor zou zorgen dat hun echtgenoten niet zouden bezwijken van seksuele futloosheid..

Uit angst voor sterke afname van de bevolking besloten de vrouwen de elixer te brouwen en deze te geven aan hun echtgenoten. Het zekere voor het onzekere hadden ze het drankje zo sterk gemaakt dat zij na inname verwikkeld raakte in hevige seksmarathons, die meerdere nachten tot zelfs volle weken zouden duren. Totdat zij zouden bezwijken van uitputting en de volgende ochtend gevonden zou worden omhuld in hun sensuele dromen, gekleed alleen door elkaars ledematen, maar altijd met een blik van opperste tevredenheid op hun gezicht, van daar de naam:

Morir Soñando – Dromend sterven.

Het is één van de favoriete drankjes van onze Sous- chef en speciaal voor hem heb ik deze Cointreau Signature bedacht.

Cheers Melly!

Little Buddha Amsterdam | By Airto Cramer
www.simplyunique.nl

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!