Home / Cointreau Best Bartender  / Half Moon Club by Door74

Half Moon Club by Door74

banner

Tegenwoordig kunnen we bijna nieuws meer creëren. Alles dat we bedenken is op een bepaalde manier terug te leiden naar (oude) klassiekers. Zo is het nu eenmaal en ook helemaal niets mis mee. Ik wind er dan ook geen spreekwoordelijke doekjes omheen en zeg gelijk dat dit een Pegu Club is waarin de gin is vervangen door jenever. Maakt dat deze cocktail dan minder lekker of mij een inspiratieloze bartender? Nee en nee natuurlijk. De Half Moon Club moet dan ook gezien worden als een hommage aan mijn favoriete cocktail.

Lievelingscocktails komen en gaan bij mij op dezelfde manier als lievelingsvrouwen; namelijk seizoensgebonden en sterk afhankelijk van mijn humeur. De Pegu Club is de afgelopen periode mijn eerste keus gebleken, evenals brunetten met lichte sproeten onder de ogen en onmiddellijk de controle verliezen over hun neusvleugels op het moment dat ze in lachen uitbarsten. Daar waar ik in de Pegu Club de pittige karakteristieken van de gin prachtig tot zijn recht vind komen, bied de Half Moon Club mij een meer ‘ronde’ smaak en ietswat duidelijkere aardachtige tonen in mijn glas. De Cointreau voegt de rijke zoetige smaak toe en laat de jenever tot zijn recht komen en het verse limoensap zorgt voor de balans. De bitters zorgen voor de finesse en diepgang die het tot dan toe nog ontbeert.

Zodra je de kans krijgt om deze cocktail te maken, doe het! Want net als bij vrouwen kun je er alleen over oordelen als je ervan hebt mogen proeven.

2 shots Zuidam Genever 1 yr old (Potstill)
3/4 shot vers limoensap
1/2 shot Cointreau
2 dashes Orange Bitters (TBT)
1 dash Aromatic Bitters (TBT)

Shake alle ingrediënten en finestrain in een voorgekoelde coupe. Garneer met een wedge van limoen via een prikker op de rand van het glas.

Remco Babay | Door74

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!