Home / Cointreau Best Bartender  / Er was eens… | Door Little Buddha Amsterdam

Er was eens… | Door Little Buddha Amsterdam

banner

Er was eens een Godin, genaamd Li’iLi’i, die de baas was over het kleine eilandje Cointreau. Ze deelde het eilandje met een geest, Loko Ino. Deze geest was slecht geworden omdat niemand hem leuk vind of om hem geeft.

Li’iLi’i werd bediend door vier wachters. Iedere keer als ze met haar scepter zwaaide stonden zij klaar om haar te beschermen of te behagen. Op een dag beveelde Li’iLi’i haar bewakers om Loko Ino van Cointreau weg te jagen. Zij moesten een brouwsel creëren dat zo sterk was, dat het hem zou vernietigen. In hun ijver om haar te plezieren, trokken de wachters zich terug en gingen aan de slag. Echter, elk van hen had een ander idee en al snel ontstond er onenigheid!

Na’auau, wachter van kennis, had een oude tekst gevonden in zijn bibliotheek over een geheime bron op Cointreau. Deze bron zou het zuiverste en helderste water van de wereld bevatten en hij wist dat als Loko Ino daarvan zou drinken, hij meteen in brand zou vliegen.

Awiwei, wachter van snelheid, geloofde dat citrusvruchten zouden helpen bij het verslaan van Loko Ino. Hij wist dat als de boze geest ervan zou eten, hij onmiddelijk zou exploderen.

Le’Ale’a, wachter van plezier, kon het allemaal niet echt schelen, omdat hij alleen plezier wilde hebben en dacht dat het beste zou zijn om zijn godin een pleziertje te doen. Daarom wilde hij op zoek gaan naar de beste rum op aarde.

Kauoha, wachter van orde, was het niet eens met hen en zei dat zonder een plan het hun nooit zou lukken Loko Ino weg te jagen. Hij wist dat de boze geest een zoete kauw was en wilde de lekkerste zoetstof van de wereld vinden, zodat de boze geest uiteindelijk weg zou rotten, nadat hij zou snoepen van de zoetstof.

De geest van begeleiding, Alak’i ho ike, zag hun frustraties en vertelde hen dat hij Loko Ino goed kende.
Hij kwam met een plan om de verschillende instellingen en krachten van de wachters te bundelen. Hij vertelde Na’auau dat de boze geest de zuiverste ingrediënten haat en dat als ze hun ideeën konden combineren ze de perfecte elixer konden maken die Loko Ino van Cointreau zou doen verdwijnen.

Benieuwd hoe dit afloopt?!

Check regelmatig www.sensez.com

Airto Cramer | Little Buddha Amsterdam

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!