Home / Cointreau Best Bartender  / Er was eens… (deel 2) | Door Little Buddha Amsterdam

Er was eens… (deel 2) | Door Little Buddha Amsterdam

banner

Vorige keer konden de wachters het niet eens worden hoe ze Loko Ino van Cointreau moeten verjagen. Gelukkig kwam Alak’i ho Ike, de geest van begeleiding, met een plan om hun verschillende ideeën te combineren. Zal het ze lukken om de perfecte elixer te maken? Lees snel verder!

Met de kennis die aan hem gegeven was, stuurde Na’auau de andere bewakers op reis om hun ingrediënten te vinden:
Awiwei ging naar Italië om de beste citrusvruchten te vinden.
Le’Ale’a ging naar Venezuela, omdat zijn godin houdt van de rum die daar gemaakt word.
Kauoha ging naar de Oude Wereld, op zoek naar bijen, die ’s werelds beste zoetstof maken.
Na’auau bleef op Cointreau, vastberaden om de geheime bron te vinden die ergens diep verborgen lag in het eiland.
Alak’i ho ike wilde ook helpen, want hij was stiekem verliefd op de Godin. Hij reisde naar de Himalaya om een bijzondere bes te vinden.

Tijdens hun afwezigheid werd de godin gevangen genomen door Loko Ino. Ze probeerde hem te raken met haar scepter en beet hem overal waar ze kon, maar niets kon de kwade geest te stoppen. Hij sloot haar op in een kooi en liet haar alleen achter in de hoogste toren van zijn kasteel. Li’iLi’i huilde toen ze werd opgesloten, omdat ze wist dat er niemand was die kon haar beschermen. Wat kon ze doen tegen deze boze geest?

De wachters zijn weg voor hun ingrediënten en het eilandje Cointreau is onbewaakt. Wat gaat er gebeuren met de godin? Blijf kijken op www.sensez.com

Vanaf juli zal in Little Buddha Amsterdam een nieuw thema van start gaan. Na klassiekers uit de roarin’twenties en new classics uit de jaren 80 nemen we jullie mee naar de tropische kant van cocktails. Kom naar Little Buddha Amsterdam en geniet van de meest unieke tiki cocktails ter wereld!

Happy Buddha

Glass:
Double old fashioned

Garnish:
Flower

Method:
Shake and charge

40ml Guava juice
20ml Fresh lemon juice
10ml Fresh grapefruit juice
15ml Cointreau
30ml Bourbon
1 dash Angostura bitters
10ml Cinnamon syrup

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!