Home / Cointreau Best Bartender  / De teams: The College Hotel

De teams: The College Hotel

banner

Terwijl de eerste teams al beginnen met het scoren van punten, willen wij graag het laatste team aan je voorstellen voor ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’. Het is The College Hotel uit Amsterdam. Zij doen mee met de bartenders, Luuk Gerritsen (25), Paulus Dekker (21) en Jimmy Cornelisse (23). Zij geven als laatste team antwoord op onze inmiddels welbekende vragen.

Hoe lang sta je al achter de bar en hoe ben je begonnen?


Luuk: Ik sta sinds zes jaar achter de bar en ik werk sinds negen maanden bij het College. Ik werkte al in de horeca als bijbaan en dat vond ik toen zo leuk dat ik de hotelschool ben gaan doen. Zo is het voor mij eigenlijk begonnen. Ik vind het leuk om met mensen te werken en mijn gasten een fijne avond te bezorgen.


Paul: Ik ben eigenlijk pas een half jaar bezig en ben hier begonnen. Het begon voor mij als een hobby, ik wilde toch graag verder en toen was dit een logische stap om te zetten.


Jim: Ik ben vier jaar bartender en sinds anderhalf jaar werk ik bij het College. Ik heb ook de hotelschool gedaan en daarna heb ik enige tijd in een bruincafe gewerkt. Ik heb daar met veel plezier gewerkt maar op een gegeven moment wilde ik toch iets anders. Ik hoorde toen via een vriend dat ze hier mensen zochten en heb toen meteen gereageerd.

Wat was eigenlijk jullie motivatie om mee te doen?

We werden gedwongen! Nee dat is onzin natuurlijk. We hebben een heel jong team en we willen hier gewoon een heleboel van leren. Het is een uitdaging voor ons om hier aan mee te doen en we kunnen daarnaast ook onze samenwerking optimaliseren.

Wat is Cointreau voor jullie in drie woorden?

Upscale, design en boutique

Wie zien jullie als concurrentie?

We vechten natuurlijk voornamelijk tegen onszelf. Zoals eerder gezegd zijn we een jong team en redelijk onervaren met cocktails dus we zijn onze eigen concurrent. Als we kijken naar hotelbars dan kijken we naar MOMO. Natuurlijk zijn teams als Door 74 en Marquee ook concurrentie maar we moeten toch meer naar onszelf kijken.

Wat willen jullie gaan doen voor de winst?

We moeten het doen met wat we hebben. We zijn een hotelbar dus we kunnen niet helemaal los met aparte en nieuwe dingen. We moeten het voornamelijk hebben van ons teamwork en onze creativiteit.

We hebben alle teams de afgelopen periode aan je voorgesteld. Nu is het tijd voor de volgende ronde. ‘The Cointreau’s Superiority Best Bartender Team Contest 2011’ gaat beginnen! De aankomende tijd kun je hier op de hoogte blijven van alle mystery visits, teams, blogs en meer.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!