Home / Cointreau Best Bartender  / Cointreau Cocktails bij TheCollegeHotel

Cointreau Cocktails bij TheCollegeHotel

banner

Zoals eerder al vermeld zullen wij bij TheCollegeHotel een paar Cointreau Cocktails als feature neerzetten in de komende weken. Lekkere frisse, zomerse combinaties die als een trein verkopen, zelfs tijdens stakingen van het OV! De eerste is een echte classic, die door onze lieftallige Mystery Guest uitermate goed ontvangen werd, de Between the Sheets. Deze versie combineert alle mogelijke combinaties van producten die ik in verschillende boeken ben tegengekomen.

Between the Sheets

45 ml Hennessy VSOP
25 ml Pampero Anniversario
30 ml Cointreau
30 ml Citroensap
Dash suikersiroop (voor textuur)
Dash Bitter Truth Orange Bitters

Shake het geheel met veel ijs en finestrain in een cocktailglas naar keuze! Garneer met een citroen twist.

Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe creaties ontstaan, zoals de eerder genoemde Black Gold Smash, de Cointreau Cherry Cooler die in de volgende post beschreven zal worden en de Not A Cosmo, die net als de Smash gemaakt word met een dessertwijn.

Not A Cosmo

35 ml Cointreau
35 ml Vert de l’Or (franse dessertwijn)
25 ml Limoensap
5 ml Citroensap
5 ml Chambord
dash Angostura Bitters

Shake alles met veel ijs en finestrain in een double Oldfashioned glas over groot ijs. Garneer met sinaasappeltwist.

Eerst presenteerde we deze in een Martini glas, maar iedereen vond het een vreemd smakende Cosmo, vandaar de naam en het veranderen van glas!

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!