Home / Cocktailbars  / Amsterdam  / Snappers Amsterdam | Resto-Bar

Snappers Amsterdam | Resto-Bar

snappers-amsterdam
banner

Goede vrienden Mats van der Sluijs en Oscar Steginga die elkaar leerden kennen op de Hotelschool openden onlangs samen met horecaondernemers Rasmus Emmelkamp en Serge Stoop een nieuwe zaak op de Reguliersdwarsstraat. Oscar is geen onbekende voor ons, zo heeft hij in het verleden gewerkt bij The Fabulous Shaker Boys, Vesper bar en Chapter 21. Toen hij ons benaderde of we een keer langs wilden komen, konden we uit nieuwsgierigheid natuurlijk geen nee zeggen.

Het concept van Snappers Amsterdam

Het pand op nummer 21 waar ooit een Argentijns restaurant zat, werd door Het Stijlconcept omgetoverd tot een retro mediterrane uitstraling met een vrolijke Caribische twist. Deze Caribische twist wordt onder andere doorgetrokken in het eten en drinken wat ze bij Snappers serveren.

SNAPPERS-1
Als je binnenkomt bij Snappers valt meteen de grote bar met een uitgebreide drankcollectie op waar rum, gin en tequila opvallend aanwezig waren. Oscar Steginga die verantwoordelijk is voor de cocktails, heeft een mooie cocktailkaart samengesteld met klassieke en tropische tiki cocktails maar ook een uitgebreide selectie van Gin & Tonics.

SNAPPERS-13
De huiscocktail van Snappers is de Big Bamboo, een mix van o.a. ananassap, overproof rum en Havana 3y. Een cocktail die zich erg goed laat combineren met de Crispy Crab (Soft shell Crab, limoen mayonaise en bisque schuim) die ze op de kaart hebben staan.

Over eten gesproken, de kaart van Snappers bestaat uit klassieke gerechten, met een nadruk op comfort food. Denk bijvoorbeeld aan de eerder genoemde Soft Shell Crab, op de huid gegrilde Red Snapper of Tiger Gamba’s.

SNAPPERS-16
Daarnaast serveren Mats en Osar hun all time favourites met een „Snappers twist”, zoals Fish & Chips en sappige BBQ Ribs. De prijzen van de voorgerechten blijven allemaal onder de 10 euro, de prijzen van de hoofdgerechten variëren van 12 tot 18 euro. De cocktails zijn voor Amsterdamse begrippen ook redelijk gemiddeld geprijsd.

De naam Snappers

Mocht je bij toeval „The Joy of Mixology” van Gary Regan hebben gelezen, dan komt de naam Snappers je misschien wel bekend voor. Gary Regan beschrijft in zijn boek namelijk verschillende categorieën cocktails. Een van die categorieën is Snappers.

Snappers zijn eigenlijk een groep cocktails die je niet goed kan indelen bij de andere groepen omdat bij deze groep gebruik gemaakt word van hartige ingrediënten ik noem als voorbeeld de Bloody Mary (De Bloody Mary werd ook Red Snapper genoemd).

Nou is het niet zo dat ze bij Snappers alleen maar cocktails serveren met hartige ingrediënten. De naam Snappers staat ervoor dat ze mensen eigenlijk niet in hokjes willen plaatsen. Iedereen is gewoon welkom en mag zelf bepalen wat ze willen drinken. Zo worden er cocktails geserveerd bij de bar, maar dat betekent niet dat je niet een biertje of een huisgemaakte ijsthee mag bestellen. Oscar heeft het niet specifiek benoemd maar ik denk ook dat dit te maken heeft met een hartig hapje met een lekker drankje.

Openingstijden Snappers Amsterdam


Maandag t/m donderdag 17:00 – 01:00
Vrijdag en zaterdag 17:00 – 03:00
Zondag 17.00 – 01:00

Snappers | Resto-Bar
Reguliersdwarsstraat 21
1017 BJ Amsterdam
tel: +31(0)208458144
Website: http://snappers-amsterdam.nl
Email: info@snappers-amsterdam.nl

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!