Home / Cocktailbars  / Amsterdam  / Pulitzer’s Bar

Pulitzer’s Bar

pulitzers-bar-ams
banner

In 2016 kreeg de Pulitzer’s Bar aan de Keizersgracht in Amsterdam een ware makeover. Niet alleen het interieur kreeg een update, maar ook het hele barteam werd vernieuwd. Andrew Nicholls staat aan de leiding van deze klassieke cocktailbar waar je kunt genieten van klassieke cocktails met een Pulitzer’s twist.

Pulitzer Hotel, Pulitzer’s Bar en Restaurant Jansz

Op uitnodiging van Pulitzer’s Bar & Typhoon Hospitallity bezocht ik op 9 februari 2016 de Pulitzer’s Bar in Amsterdam. Daar werd ik hartelijk ontvangen door Andrew Nicholls, Andrei Talapanescu (bartender Pulitzer’s bar) en Rachel Persoon (Typhoon Hospitallity). Rachel gaf een korte rondleiding en legde me uit dat alles met elkaar in verbinding stond. Het Pulitzer Hotel, de Pulitzer’s Bar en restaurant Jansz zijn allemaal met elkaar verbonden maar hebben ieder ook een eigen ingang. Dat alles met elkaar verbonden is, heeft zo zijn voordelen. Een gast die heeft gegeten bij restaurant Jansz kan ervoor kiezen om na het diner een afzakkertje te doen bij de Pulitzer’s bar en vice versa. Doordat het restaurant en de bar een eigen ingang hebben trekt het vooral ook niet-hotelgasten aan. Een trend die je steeds vaker ziet bij hotels wereldwijd.

Cocktails

Pulitzer Old Fashioned
pulitzer
Na de korte rondleiding was het tijd om een aantal creaties te proeven van Andrew Nicholls. Ik begon met een Pulitzer Old Fashioned, een cocktail met Zuidam 12 jaar oude Corenwijn, gefermenteerde ananassiroop en Creole Bitters geserveerd op een schotel met hooi en als garnering een ananas crisp met een sinaasappelzest. Een perfecte combinatie van ingrediënten waar de held de corenwijn is, aangevuld met een funky (in goede zin) gefermenteerde ananassiroop en Creole Bitters. De schotel met hooi waar de cocktail op werd geserveerd zorgde niet alleen voor een visuele wow factor want de geur van de hooi vulde de cocktail heel goed aan.

Manhattan
Na de Pulitzer Old Fashioned was ik erg nieuwsgierig naar de Manhattan die ze bij Pulitzer’s Bar serveerden. Een cocktail met Bulleit Rye Whisky, rode vermouth en Orange Bitters met als garnering een met Maraschino geïnfuseerde hazelnoot. De hazelnoot is 6 uur lang geïnfuseerd met maraschino likeur door middel van sous vide op 85 graden celsius liet ik mij door Andrew vertellen. Hierdoor is de hazelnoot zacht waardoor je niet alle kleine hazelnoot stukjes in je mond hebt maar wel net hard genoeg voor een beetje crunch. Voor zover ik het kon herinneren werd Andrew geïnspireerd door cocktailhistoricus Jared Brown die hem vertelde dat de hazelnoot een van de meest gebruikte garneringen was.

Marguerite
Na de Manhattan bleef ik op de klassieke tour en nam op aanraden van Andrew een Marguerite, een cocktail met Tanqueray Ten, Noilly Prat en Orange Bitters. Niet te verwarren dus met een Margarita. De Marguerite verscheen voor het eerst in een cocktailboek in 1896 (Stuart’s Fancy Drinks and how to mix them) waar Plymouth Gin werd gebruikt in plaats van de meer gangbare zoetere Old Tom gin uit die tijd. Een heerlijke cocktail waar de citrustonen van de gin goed naar voren komen.

Bites

Als je wat cocktails aan het drinken bent, is het niet verkeerd om er ook wat bij te eten. Ik proefde 3 verschillende bitterballen, een traditionele draadjesvlees bitterbal, een kreeftenbitterbal en een kaasbitterbal. De kreeftenbitterbal won voor mij de strijd der bitterballen, romig met een rijke smaak van kreeft in een krokant jasje! Na de bitterballen bleven de hapjes komen, king krab gevulde komkommer, charcuterie plank (de truffelworst was top), kaasplank, Maleisische kipnuggets, gamba’s en pork buns met hoisinsaus en sriracha.

Conclusie

De Pulitzer’s Bar is een klassieke hotelbar met een moderne twist, de drankjes zijn geweldig en de barbites zijn ook zeker de moeite waard. De bar heeft een eigen ingang waardoor het toegankelijk is voor gasten die niet in het hotel verblijven. De prijzen van de drankjes en hapjes liggen aan de hoge kant, maar daar krijg je zeker wat voor terug. Je betaald namelijk niet alleen voor wat er in je drankje of eten zit maar zeker ook voor de ultieme gastvrijheid en sfeer.

Openingstijden

Zondag t/m Donderdag: 15:00 – 01:00
Vrijdag en zaterdag: 15:00 – 02:00

Telefoonnummer: 020 523 5235
Website: www.pulitzersbar.nl

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!