Home / Cocktailbars  / Amsterdam  / Porem Amsterdam

Porem Amsterdam

porem-amsterdam
banner

Op de Geldersekade tussen nummer 17 en 19 op loopafstand van Amsterdam Centraal bevindt zich de nieuwe aanwinst van Amsterdam. Je zou het van buitenaf misschien niet zeggen, maar achter deze deur schuilt een echte cocktailbar met een Amsterdamse smoel: Porem Amsterdam.

Porem en Geisha

Mocht je een keer bij Geisha in Amsterdam hebben gegeten, dan herken je een aantal zaken van Porem misschien wel. Want Porem bevindt in het achterste gedeelte van Geisha met een eigen ingang. Toch is Porem niet een onderdeel van Geisha maar een op zichzelf staande bar. Uiteraard werken de 2 in een aantal zaken samen. Zo gaat Porem sushirolls, sashimi, gestoomde en gefrituurde dim sum, yakitori en salades van Geisha aanbieden en serveert Geisha 5 eigen Aziatische cocktails van Porem. De twee horecagelegenheden worden gescheiden door een leren doek wat ervoor zorgt dat de gasten duidelijk zien dat het om 2 verschillende zaken gaat.

Porem Amsterdam

Bij Porem zal het gaan om de gezellige sfeer, want dat is volgens eigenaar Remco Babay waarom mensen een bar bezoeken. “Het hoeft allemaal niet zo stijf te zijn, we hebben geen deurbeleid maar het gaat zeker geen dive bar worden, daarnaast moet het ook mogelijk zijn om Porem in je eentje te bezoeken. Het gaat tenslotte om een gezellige avond!” Porem biedt plaats aan zo’n 40 gasten.

Drinks

Porem Amsterdam heeft 15 cocktails op de kaart die tussen de 10 en 12 euro kosten, verdeelt in 3 verschillende categorieën genoemd naar Amsterdamse helden. De categorie Johan Cruijf bevat ‘lichtvoetige’ en makkelijke cocktails, de categorie Andre Hazes bestaat voornamelijk uit gestirde drankjes die hoofdzakelijk uit gedistilleerde dranken bestaan met meerdere lagen in smaak en meer diepgang en in de categorie Ivo Niehe vind je aparte en eigenzinnige drankjes. Wil je liever een cocktail die niet op de kaart staat, dan kan je daar altijd naar vragen. Chemische processen vooraf ga je niet zien bij Porem, het zit hem in de schoonheid en eenvoud van de cocktails.

Naast cocktails serveren ze bij Porem Amsterdam verschillende soorten premium frisdranken, bier uit fles van brouwerij Oedipus, 1 rode wijn, 2 witte wijnen, 4 verschillende champagnes en een exclusieve cava van El Bulli.

Mezcal

Wat opvalt aan de cocktailkaart is dat 4 van de 15 cocktails bestaat uit Mezcal als ingrediënt. Volgens eigenaar Remco is Mezcal als het rebelse broertje van tequila een beetje de badboy uit de cocktailscene. Daarnaast kan je met Mezcal heel veel kanten uit. Een van de signature cocktails van Porem die volgens Remco hard zal lopen is de Whistle Blower, een twist op de Boulevardier cocktail waarbij hij de helft van de Bourbon vervangt met Mezcal in het recept.

Remco Babay

Eigenaar Remco Babay is geen onbekende van mij. Zo heb ik zijn eerste aanraking met cocktails kunnen aanschouwen zo’n 8 jaar geleden. Vanaf die tijd is het hard gegaan en heeft hij in de scene steeds meer naamsbekendheid gekregen. Eerst bij Herrie, daarna bij Door 74, een tijdje als Brand Ambassador van Ketel One en voordat hij zijn eigen Porem opende, bij Feijoa. In de afgelopen 8 jaar heeft hij kunnen proeven van de scene en heeft hij ontdekt dat hij echt achter de bar hoort. Hij geeft als tip aan andere bartenders ook dat ze niet iets anders moeten gaan doen voordat ze echt het gevoel hebben dat ze klaar zijn achter de bar.

Openingstijden

Porem
Geldersekade tussen nummer 17 en 19
1011 EH Amsterdam

Maandag t/m donderdag: 18:00 – 01:00
Vrijdag en zaterdag: 18:00 – 03:00
Zondag gesloten

Reserveren bij Porem kan uitsluitend via SMS +31 6 22 61 44 96 voor andere vragen kan je mailen naar info@poremamsterdam.com

Let op! 45 minuten voor sluitingstijd gaat de laatste ronde in. 

Porem gaat eind volgende week open, houd de Facebookpagina van Porem in de gaten om te zien wanneer de officiele opening is.

Foto: Ming Chao Fotografie

POST TAGS:

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!