Home / Cocktailbars  / Amsterdam  / Mystique Amsterdam

Mystique Amsterdam

mystique-ams
banner

In het voormalige pand van Marquee (daarvoor Herrie) aan de Utrechtsestraat heeft zich een nieuwe zaak gevestigd: Mystique Amsterdam. De locatie heeft na Marquee een tijdje leeggestaan, maar gelukkig blazen Sergej Fokke, Eldridge Arah en Pijke ter Burg nieuw leven in de voor bartenders geen onbekende locatie.

De juiste locatie

De eigenaren van Mystique waren al een tijdje op zoek naar een geschikte pand voor hun concept. Helaas was er nooit echt een lokatie die aan hun verwachtingen voldeed, ze wilden namelijk met live muziek werken en dan duurt de zoektocht toch wat langer. Daarna kwam het pand op de Utrechtsestraat voorbij waar ze een deel van hun plan en concept in hebben kunnen verwerken.

Drinks

Cocktails bij Mystique Amsterdam zijn niet experimenteel en nerdy, maar eerder herkenbaar en toegankelijk. Dat wilt niet zeggen dat je alleen maar mojito’s kan krijgen bij Mystique, want kennis van klassiekers en de wat ingewikkelde cocktails hebben de bartenders genoeg.

Voor wijnen ben je bij Mystique Amsterdam ook aan het goede adres. Zo biedt Mystique rode en witte wijnen aan uit verschillende streken van de wereld. Of het nou een Yarden chardonnay Odem uit Israel, een Chenin blanc ’21 gables’ uit Zuid Afrika of een Pinot noir ‘backhouse’ uit de VS is, de heren en dames van Mystique adviseren je graag.

Eten bij Mystique

Als je de locatie aan de Utrechtsestraat een beetje kent, dan weet je dat je voorheen boven kan eten en beneden lekker drankjes kunt drinken. De eigenaren van Mystique willen deze grens een beetje doorbreken want ook beneden kan je heerlijk genieten van het eten.

Waar Mystique met het eten naartoe wilt is de spice trail (VOC), denk aan spannend en kruidig met een Indochine/Frans tintje. Met een knipoog naar Castell van mede eigenaar Pijke bieden ze bij Mystique ook gegrilde vleesgerechten aan.

Gastvrijheid, service en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij Mystique Amsterdam. Niet zo heel verwonderlijk als je de initiatiefnemers van Mystique kent.

Website: www.mystiqueamsterdam.nl
Telefoon: 020 330 29 94
Online reserveren: www.mystiqueamsterdam.nl/reservations

Openingstijden:

di, wo, do, zo : 16.00 – 01.00
vr, za : 16.00 – 03.00

foto: Ming Chao

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!