Home / Cocktailbars  / Amsterdam  / Franklin Bar & Kitchen

Franklin Bar & Kitchen

franklin
banner

Franklin Bar & Kitchen is een modern restaurant en herbergt ook nog eens een cocktailbar waar tot in de late uurtjes nog gedronken en gedanst kan worden. De keuken is geïnspireerd door New York en de veelzijdigheid van deze stad. Dit uit zich in seizoensgebonden menu’s die verrassend te noemen zijn.

Boven is er een gedeelte waar plek is voor 25 diner-gasten die gereserveerd hebben. Beneden is er een lounge waar gasten volgens het wie-het-eerst-komt-wie-het-eerst-maalt principe  aan kunnen schuiven voor het diner en op de begane grond is de bar gelokaliseerd, waar tevens aan gegeten kan worden, maar vooral bedoeld is voor de cocktail-liefhebbers onder ons.

FranklinCocktails

Franklin is geopend door Daan Bonsen en Leonardo Belloni. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor de succesvolle restaurants en bars Chapter21, Vesper Bar, Hugo’s en Bar22. Dus je kan er van uitgaan dat ze ook bij Franklin weten wat een goede cocktail is. En dat klopt. De cocktailkaart bied voor ieder wat wils. Cocktails met fruit als basis, maar ook met chocola en je kan er zelfs een cocktail versie van de high-tea bestellen. Zeker een aanrader als je met 3 vrienden bent en je trek hebt in een cocktail met Ketel One Wodka als basis.

 

Openingstijden

Maandag t/m Donderdag- 17:00 tot 01:00
Vrijdag & Zaterdag – 17:00 tot 03:00
Zondag – gesloten

Website: www.barfranklin.nl/
Contact: info [at] barfranklin.nl
Telefoonnummer: +31 (0)20 7529556

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!