Home / Cocktailrecept  / Whisky/Whiskey  / Penicillin cocktail

Penicillin cocktail

penicillin-cocktail
banner

De Penicillin cocktail is perfect voor het koude weer van dit moment. Een cocktail die bedacht is door Australische bartender Sam Ross in 2005 bij Milk & Honey in New York City, USA. De cocktail combineert Islay whiskey met Schotse whiskey, citroensap, honingsiroop en verse gember. De Islay whiskey zorgt voor een rokerige smaak, de gember zorgt voor warmte en pittigheid die perfect in balans wordt gebracht door de honing en Schotse whiskey.

60 ml Blende Schotse whiskey
25 ml verse citroensap
25 ml honingsiroop
10 ml Islay single-malt Schote whiskey
3 schijfjes gember

Muddle de verse gember in een shaker en en voeg de overige ingrediënten toe. Shake met ijs en dubbelstrain in een met ijs gevuld rocks glas. Garneer met gekonfijte gember of een schijfje gember. Een andere manier om de Penicillin cocktail te maken is door alle ingrediënten te combineren behalve de Islay whiskey, deze te shaken met ijs, dubbelstrain in een met ijs gevulde tumbler en de Islay whiskey daar bovenop te floaten. Experimenteer een keer met tequila in plaats van Schotse whiskey en mezcal in plaats van Islay whiskey.

Honingsiroop

Voor de honingsiroop combineer je 1 deel warm water met 1 deel honing. Laat het afkoelen en dan is het klaar voor gebruik in een van je favoriete cocktailrecepten.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!