Home / Cocktailrecept  / The Killer Cocktail

The Killer Cocktail

killer-cocktail
banner

Tess Posthumus won met haar creatie “The Killer cocktail” de internationale cocktailcompetitie Disaronno The Mixing Star. Tijdens Disaronno The Mixing Star 2013 moesten de deelnemers hun creatie laten inspireren door een film. Tess koos voor de thriller Jaws uit 1975 van regisseur Steven Spielberg. Ze koos deze film niet zonder reden, ze had ooit een poging gedaan tot “cage diving” om zo haaien te kunnen zien. Hoewel het een spannend avontuur was, heeft ze geen grote haai van dichtbij mogen ervaren. Het einde was dus bitter zoet, vandaar ook dat ze Campari aan haar cocktail toevoegde.

Serveer de cocktail in een Jaws mok samen met de Jaws tune! Enjoy! En laat je verleiden door het bitterzoete avontuur van Tess Posthumus.

Ingrediënten:
45 ml Disaronno
30 ml Beefeater gin
30 ml vers citroensap
10 ml Campari
10 ml Passievruchtsiroop
3 dashes Cranberry bitters

Garnering:
Citroen zest

Shake alle ingrediënten, behalve de bitters en de zest, met ijsblokjes. Strain over crushed ice in een voor gekoelde shark-mug. 3 dashes van de cranberry bitters on top (bramble-style) voor een bloederig effect. Snij de citroen zest in de vorm van een haaienvin en voeg deze samen met een rietje toe aan de cocktail.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!