Home / Cocktailrecept  / Tequila  / Float like a butterfly, sting like a bee

Float like a butterfly, sting like a bee

patron
banner

Lucas Sedlmaier won met deze cocktail de Patron cocktail competitie 2014. Zijn inspiratie voor deze cocktail kwam niet vanzelf. Voor Lucas was het namelijk best lastig om wederom met iets nieuws te komen in deze competitie waarin Patron de hoofdrol speelde. Zoals hij het zelf zegt: Iets wat goed genoeg is om een “A game” neer te zetten tussen alle top bartenders die meedoen in de finale.

Wel wist hij waar hij wilde beginnen, als basis nam hij een klassieke cocktail en gaf daar een eigen twist aan. Als klassieker nam hij de Margarita, deze combineerde hij met bokslegende Muhammad Ali. Deze keuze maakte hij bewust om te laten zien hoe hij zich voelde, namelijk als een vreemde in een voor hem niet bekende situatie, in zijn eerste competitie en in de finale.

Dankzij Lydia van Tales and Spirits die hem in de tweede ronde wees op “umami” werd hij geïnspireerd voor zijn cocktail. Na veel proberen had hij uiteindelijk een goed uitziende cocktail met een complexe smaak, aroma en garnering die hij heel toepasselijk “Float like a butterfly, sting like a bee” noemde.

Ingrediënten

60 ml Patrón Anejo
30 ml Mandarine Napoleon
20 ml homemade seasonal shrub siroop
Peychaud’s bitters naar smaak.

Shake alle ingrediënten met ijs en strain in een voorgekoeld glas, float daarop een combinatie van seasonal juice en room en een garnering in de vorm van de vleugels van het Patrón logo.

Seasonal shrub

Halve kilo fruit van kiwi, ananas en kweepeer gezuurd met 150ml 4% azijn voor minstens 5 dagen, hiervan maakte hij een shrub siroop door de shrub te combineren met 1 deel suiker.

foto: Patrón

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!