Home / Cocktailrecept  / Singapore Sling

Singapore Sling

barware
banner

Dit drankje werd aan het begin van de 20st eeuw bedacht in het Raffles Hotel in Singapore door de Chinese bartender Ngiam Tong Boon. Het Raffles hotel in Singapore is vernoemd naar een van de oprichters van Singapore, Sir Stamford Raffles.

The Raffles Hotel zegt het volgende:

The Singapore Sling was a drink created in or around 1915 in the Long Bar of the Raffles. Hotel probably under the original name of the Straits Sling, renamed commonly and then officially the Singapore Sling some time between 1922 and 1930. Raffles no longer has the original recipe, a fact recorded by the hotel biographer and by the Communications Department of Raffles Hotel. The name “Straits Sling” dropped from common usage sometime around 1936.

Glas

Sling

Benodigdheden

30 ml Gin
7,5 ml DOM Benedictine
15 ml Cherry Heering
1 dash Angostura bitters
7,5 ml Triple sec
10 ml Grenadine siroop
120 ml Ananassap
15 ml limoensap

Bereidingswijze

1) Shake alle ingrediënten in een met ijs gevulde shakebeker.
2) Strain in een met ijs gevulde sling glas.
3) Garneer met een ananasstukje en een kers.

Dale DeGroff zegt het volgende over de Singapore Sling:

The following is the only and real recipe for the Singapore Sling (also the best tasting). I have a fax from the head bartender sent to me at Rainbow several years ago with their original recipe…all the others whether they are in books or not are wrong AND they don’t taste good! Everyone quotes Bakers version and it is wrong and doesn’t taste good…

3 oz. pineapple juice
1 1/2 oz. gin
1/4 oz. lime juice
1/2 oz. Cherry Heering
1/4 oz. Benedictine
1/4 oz. Cointreau
1 dash Angostura bitters
Shake with ice, strain. Top with a little soda water. Garnish with a flag.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!