Home / Cocktailrecept  / Rum  / Meléndez cocktail

Meléndez cocktail

melendez-cocktail
banner

Mads Voorhoeve had ooit bij Dvars de zus van een wel bekende barmanager uit London aan de bar. Zij had wel zin in een cocktail, maar wist niet zeker welke ze nou wilde. Ze vertelde Mads dat ze erg van rum, kersen, zoet en bitter hield. Hij besloot daarom deze ingrediënten te combineren in een cocktail. De eikenhouten tonen en smaken van bittere chocolade, sinaasappels en kaneel van Diplomatico Reserva paste daar perfect bij. Mads besloot de cocktail “Meléndez” te noemen, vernoemd naar Don Juancho Nieto Meléndez, ook wel bekend als het gezicht op de fles van Diplomatico.

Meléndez cocktail

Ingrediënten
40ml Diplomatico Reserva
20ml Dolin Rouge
15ml Cherry Heering
10ml Gran Classico Bitters
En natuurlijk een sprinkle of love and a dash of fun

Methode
Stir met ijs en strain in een voorgekoelde coupe. Spray de cocktail met een orangezest en gebruik deze tevens als garnering.

Cocktail: Mads Voorhoeve

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!