Home / Cocktailrecept  / Rum  / La Gran Siete

La Gran Siete

bcb
banner

Tijdens ons bezoek aan Bar Convent 2013 kwamen we een bekend gezicht tegen achter een van de stands. Tom de Jong, brand activation manager van Absolut en Havana Club Nederland had een guest bartendershift bij onze Duitse vrienden van Havana Club. Uiteraard kon een drankje gemaakt door Tom niet ontbreken.

Na de cocktails op de kaart te hebben bekeken viel mijn oog op La Gran Siete. Havana 7, vlierbloesemsiroop en Chartreuse in 1 drankje kan nooit slecht zijn. Stiekem was ik ook erg benieuwd naar de Havana Bitters. Tom vertelde me dat de Havana Bitters niet te koop was, maar speciaal werd gemaakt voor Havana Club door The Bitter Truth op basis van Barrel Aged Havana Club. Aan het recept te zien zou je misschien denken dat er iets teveel vlierbloesemsiroop in zit, maar het merk (ik weet even niet meer welke) dat ze toen gebruikten werkte prima. Experimenteer daarom met de hoeveelheid vlierbloesemsiroop in dit recept om te zorgen dat je cocktail niet te zoet word.

La Gran Siete

Ingrediënten

50 ml Havana 7
25 ml vlierbloesemsiroop
20 ml vers limoensap
1 barspoon Chatreuse Vert
3 Dashes Havana Bitters

Shake alle ingrediënten met ijs en dubbelstrain in een met ijs gevulde tumbler. Garneer met een rozemarijntakje.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!