Home / Cocktailrecept  / Rum  / Big Bamboo

Big Bamboo

big-bamboo-snappers
banner

Bij de onlangs geopende Snappers in Amsterdam hebben ze wel een heel bijzondere huiscocktail, de Big Bamboo! Een Tikistijl cocktail op basis van 2 verschillende soorten rums, Cointreau en een aantal vruchtensappen. Mede eigenaar en bartender Oscar Steginga is zelf helemaal gek op Tiki en vond zijn inspiratie in oude tiki cocktailkaarten. Op een van deze oude cocktailkaarten zag hij de Big Bamboo staan. “Door zijn catchy naam en het vuurelement is het de perfecte huiscocktail voor Snappers, waar ze elders de Zombie drinken, drinken ze hier de Big Bamboo” aldus Oscar.

Ingrediënten Big Bamboo

35 ml Wray & Nephew overproof rum
25 ml Havana Club 3
15 ml Cointreau
40 ml Ananassap
40 ml Sinaasappelsap
20 ml Limoen
10 ml Suikersiroop
1 dash Angostura Bitters

Shake & strain over crushed ijs in een tiki mug, voeg wat overproof rum toe aan de halve passievrucht en steek dit aan.

Geen zin om het zelf te maken? Voor 12 euro kan je er een bestellen bij Snappers Amsterdam. Als je er dan toch bent, neem dan ook gelijk de Softshell Crab met limoenmayonaise en bisque schuim.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!