Home / Cocktailrecept  / Rum  / Alligator Swizzle

Alligator Swizzle

alligator-swizzle
banner

Tijdens Amsterdam Bar Week 2012 werd Simone Caporale door Tia Maria uitgenodigd om een seminar te geven bij Hilton Double Tree in Amsterdam. Deze van oorsprong Italiaanse bartender die op dit moment bij Artesian Bar zijn kunsten vertoond liet tijdens de seminar zien wat je allemaal kon maken met Tia Maria. Een van de cocktails die hij presenteerde was een Alligator Swizzle, een cocktail op basis rum, falernum, limoen en Tia Maria.

Alligator Swizzle cocktail recept

50 ml donkere Puertoricaanse rum
25 ml Falernum
20 ml verse limoensap
Tia Maria

Bereidingswijze Alligator Swizzle

Voeg in een tumbler de Puertoricaanse rum, Falernum en limoensap samen met crushed ijs en swizzle met een swizzle stick. Voeg daar naar smaak Tia Maria aan toe als een float en garneer met bananenblad, swizzle stick, rietje en een alligator hoofd. Voor een extra cool effect kan droogijs in een uitgeholde passievrucht worden toegevoegd met daaroverheen Tia Maria.

Artesian Bar

Simone Caporale is een bartender bij Artesian Bar, een hotelbar gesitueerd in Londen’s Langham Hotel. Een van de meest bekende hotelbars wereldwijd. Artiesian Bar werd in 2012 zelfs bekroond tot beste hotelbar tijdens Tales of the Cocktail. In 2011 zijn ze bij hetzelfde evenement uitgeroepen tot de bar met ’s werelds beste cocktail menu tijdens de 5de editie van Tales of the Cocktail.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!