Home / Cocktailrecept  / Planter’s Punch

Planter’s Punch

planterspunch
banner

Dit is een drankje zonder een specifiek recept. Charles H. Baker Jr. had 10 verschillende recepten voor de Planter’s Punch. Zo heeft Simon Difford een wat eenvoudiger gerecept, Dale DeGroff een wat ingewikkeldere en Gary Regan eentje die er tussenin zit. Het recept wat hier wordt getoond is het recept van Gary Regan, author van ‘the Joy of Mixology’. Het is een heerlijk fris en vrij drankje waar het draait om de rum. Het mooie van dit drankje is dat je je eigen twist kan geven en nog steeds Planter’s Punch kan noemen.

Glas

Collins

Benodigdheden

60 ml donkere rum
60 ml grapefruitsap
30 ml sinaasappelsap
15 ml limoensap
15 ml citroensap
2 dashes bitters
1 dash peychaud bitters

Bereidingswijze

1) Shake en strain in een met ijs gevuld Collins glas.
2) Als garnering een stukje grapefruit, sinaasappel, limoen of citroen. Eigenlijk alles wat je maar te pakken kunt krijgen wat ook in het drankje zit.

Na verschillende functies in de horeca, kwam Ming in 2002 in aanraking met cocktails. Vanaf toen was hij vaak achter de bar te vinden tot hij besloot om weer te studeren. Maar zijn horecaverleden kon hij niet laten rusten en besloot in 2009 Sensez.nl op te richten om informatie te voorzien aan de steeds groeiende bartenderscene! Naast oprichter van Sensez.nl is hij fotograaf met als specialisme horeca!